Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Cedit için Büyükakın'a yetki, komisyonda

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 101 gündem maddes

10 Eylül 2020 Saat: 18:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.539 kez okunmuştur

Cedit için Büyükakın'a yetki, komisyonda
Cedit için Büyükakın'a yetki, komisyonda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 101 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Cedit Mahallesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Çalışmanın bütçesinin çıkartılması için komisyona gönderilen yetki önümüzdeki ay meclise gelecek ve ardından protokol imzalanacak.

HUZUREVİ VE SIĞINMAEVİ İSTEDİLER
Meclis gündeminden önce verilen önergeler okundu. SP’liler 2, CHP 7 önerge verdi. CHP’li meclis üyeleri son yıllarda yaşlı vatandaşların kendi evlerinde kaderlerine terk edildiğini belirterek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin belediye tarafından yapılmasını istedi. Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet nedeniyle kadın sığınma evlerine ihtiyaç duyulduğunu belirten CHP’li meclis üyeleri mevcut 1 sığınma evinin yetmediğini ve Büyükşehir’in sığınma ve konuk evleri yapmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN GÖREV ALANI DEĞİL
Verilen önergeler üzerine Büyükakın, “Bu konu Büyükşehir’in görev alanında değil. Huzurevi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işi. Belediyenin sorumluluklarını yapalım ama ona bütçe kalırsa yapalım. Yaşlılardan gelen talepler doğrultusunda evde bakım hizmeti yapıyoruz. Gündeme alınmasından yana değilim” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, belediyenin birçok kurum ile ortak çalışma yaptığını bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak proje yapılabileceğini söyledi.

27 BİN ÖĞRENCİYE İNTERNET VERİLDİ
Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ile ilgili EBA’ya ulaşmayan öğrencilere destek verilmesi gerektiğini belirten ve bu konuda nasıl bir çalışma yapıldığını soran İYİ Partililere Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın cevap verdi. Büyükakın, “27 bin öğrencimiz var. Onlara internet desteğinin verilmesi için çalışma yaptık. Bu tür ihtiyacı olan çocuklarımız için hizmeti verme noktasında hazırız” dedi.

KOMEKSEPETİNE TAM DESTEK
Meclis gündeminde yer alan ve Belde A.Ş tarafından 2010 yılında ihale edilen ve ihale süreci tamamlanan Marina Kafe’nin belediye tarafından kiralanmasına karar verildi. KOMEK’te el emeğe satışı yapan kadınlar için kurulan komeksepeti.com sitesinde kadınların satış yapması için SEKA A.Ş tarafından yapılması oy birliği ile geçti. CHP’liler yapılan çalışmanın kadın emeğinin değerlendirilmesinde önemli olduğunu belirterek destek verdi.

MECLİSİN AHENGİNİ BOZMAYIN
CHP Meclis üyelerinin hizmetlerle ilgili eleştirilerine karşı AK Parti Meclis üyesi Numan Tonka. Cedit Mahallesini dahi yapamayan bir anlayışın sürekli yapılan işleri eleştirmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine CHP meclis üyeleri ile Tonka arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine Büyükakın, “Burada meclisin ahengini bozmayın. Kimse haber olmak için burada meclisin ahengini bozmamalı” dedi.

BAŞKANI VE HİZMETLERİNİ TAKTİR EDİYORUM
Toplantıda CHP meclis üyelerinin eleştirilerine karşı ilk kez AK Partililer tek tek söz alarak eleştirilerini yöneltti. Başkan Büyükakın, partili arkadaşlarına söz verirken, “Belli çok dolmuşsunuz. Bugün biraz konuşun” dedi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın İYİ Parti Grup Başkanvekili Fevzi Canbaz’ın köylere hizmet gitmediği ile ilgili eleştirinin haksız olduğunu söylemesi üzerine Canbaz tekrar söz aldı. Canbaz, “Ben köylülerin taleplerini dile getirdim. Büyükşehir Belediye Başkanını ve çalışmalarını taktir ediyorum” dedi.

HUZUREVİ YERİNİ SATTI
AK Parti Meclis üyesi Aykut Çağlayan’ın istifası üzerine yerine meclise gelen Fikret Hocaoğlu söz aldı. İzmit Belediyesinde söz almaktan korkar hale geldiklerini belirten Hocaoğlu, “Bakıyorum burada herkes söz alıp rahatlıkla kendini ifade ediyor. Ben huzurevi için hassasiyet gösteren Engin Taşdemire’e teşekkür ediyorum. Ama İzmit Belediyesi’nin huzurevine yeri parayla sattığını hatırlatmak isterim” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑