1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı
Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı

Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı

Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı Kars’ta yapıldı

A+A-

- Bakan Lütfi Elvan ile Bakan Ahmet Arslan, STK’ları ve iş adamlarını bilgilendirdi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte "Cazibe Merkezleri Programı" tanıtım toplantısına katıldı.

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kars’ın terörle anılacak bir il olmadığını belirtti. Bakan Elvan, “Bu yatırımlarla hiçbirinizin hayal dahi edemeyeceği Kars’ı bir noktaya getireceğiz ve Kars sanayide merkez bir konuma gelecek. Özellikle gıda sanayinde çok güçlü bir konuma gelecektir. Çünkü Kars tarım ve hayvancılık alanında önemli potansiyele sahip. Kars’a gelirken Ardahan milletvekilimiz dedi ki; '1970’li yıllarda Kars 67 il arasında o zaman 67 ilimiz vardı biliyorsunuz. 10. büyük ekonomiydi.' 67 il arasında ve daha sonra hayvancılığın biraz geriye gitmesi, bu terör olaylarından dolayı bir gerileme söz konusu olduğunu ifade etti. O zaman tabi Ardahan ve diğer bazı illerimiz Kars’a bağlıydı. Kars terörle anılacak bir il değildir, sevgili kardeşlerim. Kars tarihine baktığımızda evet medeniyetimizin beşiği olan Kars, kalkınmışlığı ile Kars’tır. Kars sanayisiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla övünülecek bir yer olacak. Bunu göreceksiniz. Bu teröre bulaştırmaya çalışanlar, terörle ilişkilendirmeye çalışanlar ve genç yaştaki çocuklarımızı bir takım sapık ideolojilere çekmeye çalışanlar eninde sonunda başarısız olacaklardır. Kars’a hep birlikte sahip çıkacağız. Kars bizim. Kars ülkemizin en önemli, en kritik şehirlerinden bir tanesi, hep birlikte güçlendireceğiz. Hep birlikte ayağa kaldıracağız. Artık o terör yuvaları ne Kars’ta, ne Ardahan’da, ne Ağrı’da ne de Iğdır’da barınamayacaktır. Kars ne ile ünlü olacak? İstihdamıyla, yatırımıyla, üretimiyle, ihracatıyla, gelir düzeyi yüksek insanlarıyla artık görülebilecek. Onun için siz değerli kardeşlerimi ben bu süreçte yatırım yapmaya davet ediyorum. Sizlere her türlü danışmanlık hizmeti vermeye hazırız” dedi.

Daha sonra söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bölgede yatırım yapılması, bölgede istihdamın, sanayinin geliştirilmesi ve insanımız yerinde ikametin ne kadar önemli olduğunu bir raporla vurgulanmış, Bakanlar Kuruluna sunulmuş, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümetteki diğer kabine üyesi arkadaşlarımızın desteğini memnuniyetle müşahede etmişler. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın bunu açıklamalarıyla Diyarbakır’da özellikle kamuoyuyla paylaşmalarından bu yana Kalkınma Bakanımız bu konuda çok önemli adımlar attı. Direkt sayın bakanımızın başkanlığında valilerimiz, belediye başkanlarımız, STK temsilcilerimizle Ankara’da bir toplantı yapmıştık. Akabinde burada valilikte, diğer illerimizde yine bu konuyla ilgili istişarelerde bulunduk. Beklentilerimizi ortaya koyduk. Ve iş olgunlaştı. İşin sahibi olarak sayın bakanımız çok daha doyurucu, çok daha önemli bilgiler verecek. Onu biliyorum ben sadece şunu söylemek isterim. Sayın Başbakanımızın ifadesi evet geçmişte de teşvikler verildi. Ancak teşviklerin sürekli olması ve üretim aşamasında da desteklerin devam etmesi, bu sürecin sağlıklı bir şekilde denetlenmesi, uygulanması ve hayata geçmesinin önemli olduğunu vurgulamışlardı. Ve yine bir ifade daha bu sürecin başarıya erişmesi amacın hasıl olması için süreç içerisinde her ne katkı verilmesi gerekiyorsa her ne değişiklik yapılması gerekiyorsa, biz hükümet olarak buna hazırız demişlerdi. Biz de aynı ifadeyi tekrarlıyoruz. Dolayısıyla istiyoruz ki bu boyutta, bu büyüklükte bir uygulamanın başarılı olması, bölgemizde istihdamın sağlanması, bölgemizde yerinde insanlarımızın ikametinin öneminin de bilincinde olarak yatırımların yapılması ve buradan üretilecek ürünlerinde pazarlanabilmesi sadece ülkemiz içerisinde değil. Bulunduğumuz coğrafyada bize yakın ülkeler var. Oraları da pazar olarak belirleyerek oraları da hedef alarak inşallah kalkınmamızı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Programa katılan iş adamlarına Cazibe Merkezleri hakkında bilgiler verildi, iş adamlarının fikirleri alındı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.