1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cazibe Merkezinin ilk toplantısı
Cazibe Merkezinin ilk toplantısı

Cazibe Merkezinin ilk toplantısı

Yatırım ve destek hamlesi projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 23 ili kapsayan Cazibe merkezlerinin program kapsamı dünkü Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından çalışmalar hızlandırıldı.

A+A-

Birinci bölge ve cazibe merkezinin Kars olması, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’nın da bu bölgeye bağlanacak olması heyecanı da artırdı.

Kars Valisi Rahmi Doğan da cazibe merkezlerinin detaylarının resmi gazetede yayımlanmasının ardından ilk geniş kapsamlı toplantıyı yaptı. Vali Doğan, kentin hatırı sayılır yatırımcıları ve işadamlarını Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda buluşturdu.

Vali Rahmi Doğan’ın başkanlık ettiği toplantıya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Akyaka Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Şoferlör ve Otomobilciler Başkanı Kıyas Alp, Kars Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Erdinç Çelik, Türkiye Yardım Severler Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, KARSOD Başkanı Halit Özer, Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak da katıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, konuyla ilgili sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Kapu’nun sunum eşliğinde cazibe merkezlerinin sağladığı imkanlar ve olanaklar üzerine açıklayıcı bilgiler vermesinden sonra Vali Rahmi Doğan bir konuşma yaptı. Vali Doğan, “Cazibe merkezleriyle ilgili detaylar dün resmi gazetede yayımlandı. Dolayısıyla ilimiz Kars’ın da merkez olması itibariyle bizde hiç vakit kaybetmeden ‘ne yapabiliriz ne edebiliriz’i konuşmak için bu toplantıyı yaptık.” dedi.

Vali Doğan, yatırımcılarının sorularını da cevaplandırdıktan sonra SERKA danışmanlarının konuyla ilgili yardımcı olacaklarını ve bilgi vereceklerini belirterek samimi şekilde yatırım yapmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istedi. Vali Doğan ayrıca bu toplantının bir benzerinin de İstanbul’daki bölge işadamlarıyla yapılacağını da duyurarak yatırımcıları Kars’a davet etti.

Toplantı son derece verimli geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.