Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Cazibe Merkezi Programı’na 14 Bin İlave İstihdam

Cazibe Merkezi Programı’na 14 Bin İlave İstihdam
1 Mart 2017 22:35 | Son Güncellenme: 1 Mart 2017 22:38
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım’ın 23 ili kapsayan yatırımcılara yönelik destek programının açıklaması sonrasında Cazibe Merkezleri Programı’nın 1. Çağrı Başvuru Dönemi’nde, 193 yatırım başvurusuyla 3 milyar liraya yakın yatırım ve 14 bin 355 ilave istihdam sağlanacağı belirtildi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından (KUDAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Cazibe Merkezleri Programı’nın ilk başvurularının tamamlandığı açıklandı.

Açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik gelişmişlik ve refah seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan ve üretim, istihdam ve ihracata yeni bir ivme kazandırmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programı’nın 1. Çağrı Başvuru Dönemi’nde, TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde yatırım yapmak üzere yatırımcıların bölgeye yoğun ilgi gösterdikleri kaydedildi.

24 Ocak – 27 Şubat 2017 tarihleri arasında KUDAKA’ya yapılan başvurulara göre, TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde yatırım yapmak üzere toplam 193 yatırım başvurusu alındı. Söz konusu yatırımların sabit yatırım tutarları toplamı 2 milyar 883 milyon 105 bin 534 lira olup bu yatırımlarda öngörülen ilave istihdam ise 14 bin 355 kişidir.

İllere göre başvuru bilgileri şöyle:

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Tek care devlet`in Bayburt icin önayak olup ekstra yatirimlar yapmasi gerekiyor.Belliki kendi insanimizin buna gücü yetmiyor.Suclamak kolay, olmuyor yani zorla degil, cekemiyorsun ne yapsan.Bu noktada yapilacak sey, kendine münhasir yatirim yapmaktir.

  2. TUNCAY dedi ki:

    İLK ÖNCE DEVLETE SUÇ ATMANIN EN KOLAY YÖNÜNÜ SEÇİYORUZ HANİ NERDE BAYBURTU SEVEN VATAN MİLLET SAKARYA DEYİO NERDE BAYBURTLU İŞADAMLARI YOK DEMEKKİ İLK ÖNCE KENDİMİZ SAHİP OLMAMIZ LAZIM DAHA SONRA DEVLET

  3. Umut dedi ki:

    Kudaka İllere göre başvuru sayısı incelendiğinde ne kadar küçük bir il olduğumuz ayan beyan ortada,İlgi çekmiyoruz, sesimizi duyuramıyoruz. Bayburt’a Devletimizin el atması ve iyi bir kaç yatırım ile istihdam sağlanması tek çıkar yoldur. Özel sektörden Bayburt gibi küçük yerlere aşırı rağbet yok, bunu kendimizde aramalıyız. Niye tercih edilmediğimizi iyi düşünmeliyiz.
    Acaba komşu il Gümüşhane ne durumdadır.