RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu

Çaykur Rizespor'da sezona damga vurup takımı ligde tutan teknik direktör Okan Buruk ile ailevi sebeplerden dolayı yollar ayrıldı. Ligin 7. haftasında göreve başlayan Buruk'un sözleşmesi sezonun tamamlanmasıyla birlikte sona ermişti.

DAHA ÖNCE RİZE'DE ÜÇ KEZ ÇALIŞTI
Bu gelişme ardından yeşil-mavililerde teknik direktörlük koltuğu için adaylar gündeme gelmeye başladı. En güçlü aday ise Çaykur Rizespor'un eski teknik patronu Rıza Çalımbay. Daha önce Çaykur Rizespor'da başarılara imza atan tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, yeniden Rizespor'da çalışmaya olumlu bakıyor. Rize'yi ve taraftarı seven, camia tarafından sevilen, Çaykur Rizespor'da başarılı günler yaşayan ve o dönem yapılan Kweuke, Deniz Kadah, Ali Adnan, Viera gibi oyuncuların transferinde büyük katkıları olan teknik direktör yeniden Rize'de çalışmak istiyor.

2004-2005, 2006-2007 ve 2013-2014 sezonlarında Çaykur Rizespor'u çalıştıran Çalımbay, yeşil mavililerin başında çıktığı 40 maçta 13 galibiyet, 11 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.

ERDOĞAN DEVREYE GİRECEK
Daha önce üç kez Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük yapan başarılı teknik adam, Rize'de görev yaptığı sürede özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'la iyi diyalogları ile biliniyor. Çalımbay'ın yeniden Çaykur Rizespor'da çalışması için Erdoğan'ın devreye girmesi bekleniyor.

Çaykur Rizespor yönetim kurulunun yapacağı toplantı ardından ilk olarak Rıza Çalımbay'a teklif götürmesi bekleniyor. Tecrübeli teknik direktörün ismi aynı zamanda Sivasspor ve Gençlerbirliği'nin gündeminde olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi