Çaykara´da Organ Bağışına Yönelik Eğitim Semineri

Çaykara´da Organ Bağışına Yönelik Eğitim Semineri

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi organ bağışı ile ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Çaykara´da bulunan Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları bölge hastanesi toplumu çeşitli konularda bilgilendirmek için çeşitli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. 

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak organ bağışının artırılması ve toplumun bilinçlendirilmesine yönelik yapılan etkinliktik kapsamında Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanlığında 25 kişiye ?Organ Bağışı´ ile ilgili eğitim düzenledi. /resimler/2019-8/29/1238132781590.jpgHastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü aynı zamanda Organ Bağışı birim sorumlusu Çiler Göç tarafından verilen eğitimde; Organ naklinin tanımı, nakil yapılan organlar, Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki fark, kimler organ bağışında bulunabilir, Organ bağışı nasıl yapılır, Dünyada ve Türkiye´de organ nakli, Türkiye´deki nakil bekleyen kişi sayısı, gibi konularda bilgilendirme yapıldı. 

Başhekim Vekili ve aynı zamanda Of Devlet hastanesi Başhekimi hemşehrimiz Op. Dr. Şaban Uysal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  bağışlanan her organ, Filizlenen bir hayat olduğunu söyleyerek,? bir gün bizimde bir doku veya organa ihtiyacımız olabilir? sloganıyla Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi olarak ilçemiz bünyesinde eğitim vermeye, insanlarımızı bilinçlendirmeye ve farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız. Bu nedenle Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığında Organ Bağışı ile ilgili eğitim verilmiştir. Misafirperverliklerinden ve konuya ilişkin duyarlılıklarından dolayı Çaykara İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Uğur Şen´e ile Karakol Komutanı Kdm.Bşçvş Mehmet Kazak´a ve askerlerimize teşekkür ederiz," dedi./resimler/2019-8/29/1228541719309.jpgUysal, ?Organ Bağışı, kişinin hayatta iken özgür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdiğinde ( Beyin ölümü ) doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. 18 yaşından büyük ruh sağlığı yerinde olan herkes organ bağışlayabilir. Bu etkinliklerdeki  amacımız; bu konuda Personelimizi duyarlı hale getirmek, vatandaşları bilinçlendirmektir. Bu hem sosyal sorumluluğumuzun gereği hem de görevimiz gereğidir. İnşallah bu konuda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturabiliriz,"diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir