Çaykara´da Kaçak Yapılaşma Alarmı

Çaykara´da Kaçak Yapılaşma Alarmı

Çaykara Kaymakamlığı, hazine arazisi üzerinde ve Uzungöl´de kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkılması için 15 gün süre verdi.

Çaykara Kaymakamlığı, hazine arazisi üzerinde ve Uzungöl´de kıyı kenar çizgisini ihlal eden kaçak inşaatlara tahliye için Nobel gün süre verildi. 15 gün sonra yıkıma gidilecek. 

Çaykara Kaymakamlığı, güvenlik gerekçeleriyle Yayla ve meralarda, iş makinelerinin bulunmaları, faaliyet göstermeleri, gecelemeleri ve park etmelerini yasakladı. Söz konusu uyarılara uymayanlara kanuni işlem yapılacağı bildirildi. Kaymakamlık ayrıca Uzungöl ve çevresinde hazine arazileri ve kıyı kenar çizgisindeki kaçak yapılara yönelik çalışma başlattı. Tespit edilen yapı sahiplerine tebligat gönderilirken, konutların yıkılmaları için 15 günlük süre tanındı. 

Çaykara Kaymakamlığı, daha önce yaylalarda doğal güzelliği bozan ve amacının dışında betonarme yapıları önlemek amacıyla çalışma başlatmıştı. Kaymakam İhsan Ayrancı, yaylalarda betonlaşmaya ve kaçak yapılaşmaya asla izin verilmeyeceğine dair daha önce yaptığı açıklamanın ardından ?Yaylarda Kaçak Betonarme evlerle Mücadele Başladı?. İlk uygulama Alaysa yaylasında tespit edilen bir vatandaşın hazine arazisi üzerine temellerini yeni attığı kaçak inşaat yıkıldı./resimler/2017-9/22/2341484149318.jpgHazine arazilerinde, kıyı kenar çizgisinde ve sit alanları içerisinde, Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için ciddi önlemler aldıklarını ifade eden Kaymakam İhsan Ayrancı, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bu alanlarda yapılan kontrollerde kaçak inşaat tespit edilmesi halinde, gereken görevi titizlikle yerine getireceğiz. Yapılan kaçak yapılar derhal yıktırılacaktır. Ayrıca Uzungöl ve çevresinde hazine arazisi ve kıyı kenar çizgisi içinde yer alan ve turizmi olumsuz yönde etkileyen, kirliliğe neden olan, kaçak inşaatlara tahliye için Nobel gün süre verildi. 15 gün sonra yıkıma gidilecek. Bu konuda kararlı tutumumuz var. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Doğaseverleri, bölge insanını, bölgeye duyarlı olmaya davet ediyorum,? dedi./resimler/2017-9/22/2350517128787.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir