Çaykara´da çıkan yangında 2 ev kül oldu!

Çaykara´da çıkan yangında 2 ev kül oldu!

İlçemiz Yaylaönü Mahallesinde meydana gelen yangında iki ev tamamen kül olurken yangın korkulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Çaykara´da turizm mahallesi Yaylaönü (Haros)´da bir evde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle başka bir eve daha sıçradı, 2 ev kullanılamaz hale geldi. 

Çaykara Yaylaönü (Haros) Mahallesinde gece saat 11:45 sularında bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. /resimler/2019-11/30/1018318538116.jpgAşırı Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına Uzungöl ve Çaykara´dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

29 Kasım Cuma akşamını 30 Kasım cumartesi akşamına bağlayan gece yarısı çıkan yangın halkın ve itfaiyenin uzun süren çabaları sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı.

Yangında iki ev tamamen kül olurken vatandaşların ve itfaiyenin yoğun gayretleri sonucu yangının diğer evlere sıçraması önlendi./resimler/2019-11/30/0811563778917.jpgYangında Kadir Asan ile Osman Asan´ın evleri tamamen kül oldu.

TÜM MAHALLE YANABİLİRDİ

Halkın yoğun gayretleri sonucunda söndürülen yangın vatandaşların gayretleri olmamış olsaydı tüm Mahalle yanabilirdi.

Yaylaönü Mahallesi bu dönemde ıssız olduğu için Trabzon´dan ve Uzungöl´den Özel arabaları ile yangın yerine gelen yüzlerce vatandaş bir arı gibi yanan iki evin etrafını sararak ve yangına müdahale yaparak yangının diğer evlere sıçramasına engel oldular.

Yangında can olmazken iki ev ise tamamen kül oldu.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Yaylaönü Mahallemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



Anahtar Kelimeler: Haros Yangın Korkuttu
abdullah genel
30.11.2019 15:31:02
haroslu akrabalarımıza geçmiş olsun diyor birdaha yaşanmaması dileğiyle inşallah şimdi bu yanan iki evin tamamen kül olması malesef insanımızın ne kadar korumasız olduğunu göstermekte iki yıl öncede gölbaşında ki yangında gölün yanında mekan kül oldu şimdi eski yapılar üzerinden doğayı koruma adına süilet adına hayatımızın bu kadar ucuza indirgenmesi nasıl karşılanır bilmem bakın son yangında asırlık evler kül oldu eee ne oldu doğa korundumu insanların menfaatine bir şeymi gelişti demem oki bunu bir fırsat bilerek eski evlerin rehabilite edilmesi aslına uygun bir şekilde çağımız koşullarına uygun yapılmasına müsaede edilmesi daha iyi olmazmı hem bizler için hemde devletimiz için ama tutturmuşlar eski eski ya arkadaş eski adı üstünde eskidir hiç bir ihtiyaca cevap vermez şimdi UZUNGÖL ün kanaat önderleri bu olayı iyi analiz ederek gündeme getirilmesi gerekir ALLAH muhafaza böyle bir yangının ve doğa feleaketinin UZUNGÖL de büyük faciaya yol açacağı kaçınılmazdır yapılan yeni bınalar daha güvenli ve daha modern bunların desteklenmesi ve turizime kazandırilması elzemdir ben haroslu hemşehrilerimize geçmiş olsun der yeni çıkarılacak imar planında ve yıkım kararı verilen binalarda bu konunun işlenmesini özellikle talep ediyorum GEÇMİŞ OLSUN

İlginizi Çekebilir