Çaykara´da 5 Yıl Önce Onayı Alınan Yüksekokul Neden Açılmıyor!

Çaykara´da 5 Yıl Önce Onayı Alınan Yüksekokul Neden Açılmıyor!

Çaykara´da Yüksekokul İstiyoruz Platformu Başkanı Mehmet Seyit Türker, 5 yıl önce onayı alınmış bir okulu niçin açamıyoruz? Diye sordu.

Çaykara´da Yüksekokul İstiyoruz Platformu Başkanı, Asam Stratejik araştırmalar merkezi mütevelli heyet üyesi Mehmet Seyit Türker, ? Çaykara´ya gönül vermiş, eğitiminden yetiştirdiği değerlerden onur duymuş bir kardeşiniz olarak 5 yıldır onayı alınmış, Müdürü ve genel sekreteri atanmış Çaykara meslek yüksekokulunu niçin açamıyoruz,? diye sordu? 

ÇAYKARALILAR OKULA SAHİP ÇİKMALI

Büyük uğraşlar sonucunda Çaykara´da Meslek Yüksekokulunun açılması için 2015 yılında YÖK onayı ile onaylanan,  müdürü ve genel sekreteri atanan ancak hala binasını yapamadığımız için eğitime başlayamayan okul için önce yerel yöneticiler olmak üzere herkesin kendini sorgulaması gerektiğini ifade eden Türker,? Öncelikle inanmak gerek, demek ki bizler yerel yöneticilerimizi bu güzel olaya inandıramamışız. Uzungol´de 4 milyon turisti ağırlayıp 200 milyon dolar gelir elde eden ve bununla gurur duyan ama masalarını silecek, yemek servisi yapacak, aşçı komi ve otel yöneticilerini yetiştirecek bu okulu niçin bir an evvel açmazlar, anlamak mümkün değil.  Ayrıca ilçemize okunmaya gelen öğrencilerimiz ilce esnafının da kış aylarında yüzünü güldüreceklerdir. Çaykaralı kardeşlerim duyarlı olalım, bir an evvel bu okul binamızı yapıp, yüksekokulumuzu eğitim ve öğretime açacak şekilde gayret edelim. Güzel çaykaramızın ilk ve orta öğretim deki basarisi ortada, Çaykara´yı eğitimin merkezi yapalım, Türkiye´nin eğitimindeki çıtayı yükseltelim. 

UZUNGÖL´E BÜYÜK FAYDA SAĞLAR

Platform Başkanı Mehmet Seyit Türker,  yüksekokulun açılması durumunda ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından Uzungöl´e rehber, aşçılık gibi bölümlerin açılarak Çaykara´nın kendi ihtiyacını kendi içerisinden halledebilecektir. Uzungöl´e her yıl milyonlarca turist geliyor. Özellikle Uzungöl´de faaliyet gösteren işletmecilere kalifiye eleman yetiştirecek. Dolayısıyla Uzungöl´de profesyonel hizmet verilmiş olacak. 

ZORLUOĞLU´NDAN DESTEK İSTEDİK

Konuyu İstanbul ziyaretlerinde Büyükşehir belediye başkanımızın Murat Zorluoğluna Çaykara vakfında kalabalık bir heyetin olduğu toplantıda tekrar dile getirdim.  Okulun binasının yapılmasının takipçisi olacağız. Eğitime destek veren bütün Çaykaralıların yardımlarını bekliyoruz.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir