Çaykara´da 15 Temmuz Etkinlikleri

Çaykara´da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlik ve Organizasyonlar ile kutlandı.

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlik ve Organizasyonlar ile kutlandı.

İLK ZİYARET ŞEHİT MEZARLARINA

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü ile ilgili ilk etkinlik olarak 15 Temmuz Pazartesi sabahı Şehit Mezarı ziyareti gerçekleştirildi.

İlçemiz Çambaşı Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar ile Şehit Jandarma Onbaşı Bülent Dinç´in kabirleri ziyaret edildi./resimler/2019-7/16/1554053663894.jpgŞehitlerimizin Kabir Ziyaretlerine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üst  Çavuş Çağrı Sokaklı,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç ile İlçemizde bulunan Daire Amirleri katıldı.

ŞEHİT AİLELERİNİ EVLERİNDE ZİYARET

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve beraberindeki Protokol Heyeti  Şehitlik Ziyaretinin ardından İlçemiz Çambaşı Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar ile Şehit Jandarma Onbaşı Bülent Dinç´in Ailelerini evlerinde Ziyaret ettiler.

ÖĞLE NAMAZININ ARDINDAN MEVLİT

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü dolayısı ile Öğle Namazına Müteakip Çaykara Merkez Camiinde Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim Hatmi Şerifi gerçekleştirildi./resimler/2019-7/16/1554337830241.jpgRESMİ PROGRAM ÇAYKARA İLÇE MERKEZİNDE

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü Dolayısı ile Resmi Program Akşam Namazının Ardından Çaykara İlçe Merkezinde Merkez Camisinin ön kısmında gerçekleştirildi.

İlçe Merkezindeki törene Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üst  Çavuş Çağrı Sokaklı,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç  ile İlçemizde bulunan Daire Amirleri ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

/resimler/2019-7/16/1555035207178.jpg15 Temmuz ile ilgili Resmi Program Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlandı.

GÖRSEL SUNULAR BÜYÜLEDİ

15 Temmuz ile ilgili hazırlanan bir çok Video Program boyunca katılımcılara izlettirildi.Duygusal anların yaşandığı Programda katılımcıların zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlerden kaçmadı.

YAKLAŞIK 200 ÖĞRENCİ KATILDI

Üniversiteye Hazırlık Yaz Kurslarının devam ettiği Çaykara İlçemizde Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip  Lisesinden yaklaşık 200 öğrenci öğretmenleri ile birlikte 15 Temmuz Anma Etkinliklerine katıldılar.

Al Yıldızlı Bayraklarımız ile Törene Katılan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Tören Boyunca ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez?,?Ya Allah Bismillah Allahu Ekber? sloganları ile Tören Alanını Bayram Alanına çevirdiler

KAYMAKAM ÇİĞDEM-15 TEMMUZ KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞTİĞİ GÜNDÜR

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü dolayısı ile Programda bir Konuşma Yapan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem 15 Temmuz´un Milli Birlik ve beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği bir gün olduğunu ifade etti.

İşte Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´in Programda yaptığı konuşmadan Satır Başları:

Bu gün buluşma öncesinde Şehit mezarlarımızı ve şehit ailelerini ziyaret ettik.Bu akşam burada şehitlerimizi anmak ve gazilerimize saygı İÇİN ayrıca demokrasimize sahip çıkma gururunu yaşamak İÇİN bir araya geldik./resimler/2019-7/16/1556069103477.jpgBundan 3 sene önce devletimizin bütünlüğüne kasteden düşmanlar Ülkemizi karanlığa bürümeye çalıştılar

Kendisini dinci grup diye gösteren feto grubu bu milleti en hassas noktasından vurmaya çalıştı
Milletimizin imkanları ile TEM´in edilen silahlar ile o silahların asıl sahibi olan Aziz Milletimizi vurmaya çalıştılar
Halkımızın dini değerlerini istismar ile yok edemeyen hain feto ekibi bu defa F16 lar ile F4 ler ile helikopterler ile ellerinde bayraklar ile sokağa çıkan Aziz milletimize saldırmaya çalıştılar
Ankara da şehit edilen polislerimizin İstanbul da şehit edilen askerlerimizin ve vatandaşlarımızın acıları hala yüreğimizdeki tazeliğini koruyor

Onlar hain planlarını yaptılar ancak Allah´ın kurduğu planların yürüyeceğini hesap edemediler
Onlar muhtaç olduğun Kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur diyen Gazi Mustafa Kemal in sözünü anlayamadılar
Onlar söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır diyen bir milleti anlayamadılar
Onlar bu aziz milletin korkarak evlerine gizleyeceklerini sandılar ama İstiklal marşımızın korkma diye başladığını hesap dahi edemediler
Onlar hain yetiştirirken bu milletin Ömer Halis DEMİR yetiştirdiğini hesap edemediler
O gece öleceğini bile bile sipere koşan Çanakkale kahramanları ile ölüm pahasına tankların karşısına dikilen bu milletin aziz evlatları aynı ruhu taşıyordu
Acımız büyük ve geçmeyecek kadar derin ancak ruhumuz ve vatan aşkımız da büyük
15 Temmuz milletimizin demokrasi zaferidir Milli birlik ve beraberliğimizin sarsılmadan ayakta durduğunun en önemli göstergesidir
15 Temmuz demokrasi mücadelemizi destekleyen tüm vatandaşlarımızın haklı zaferidir
Ülkemiz böyle bir darbe girişimine rağmen hiç bir şekilde yolundan ayrılmamış ve de hedeflerinden sapmamıştır
İlk emri oku olan dinimizin bireyleri olarak bize düşen dinimizi doğru kaynaktan öğrenmektir
Daha çok okuyarak daha iyi nesiller yetiştirmeye çalışacak bu ülkenin vatandaşı olmanın gereklerini yerine getirmeliyiz bu şekilde millet olmanın gücünü tüm dünyaya kanıtlayacağız
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum
Milletimizin 15 Temmuz şehitlerimizi anma mili birlik ve kardeşlik gününü en içten dileklerim ile kutluyorum

BAŞKAN TOK-İNSANLARIMIZ LİDERLERİNİ DİNLEDİ

15 Temmuz 2016 Akşamı Milletimizin tarihteki en büyük ihanetlerden bir tanesini yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ancak milletimizin sağ duyulu bir şekilde ve de hiçbir şekilde şiddete baş vurmadan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın emirleri doğrultusunda meydanları tıka basa doldurduğunu ifade etti.

Tarihimizin binlerce kahramanlık destanı ile dolu olduğunu ve de 15 Temmuz 2016 gecesi Milletimizin Lideri Recep  Tayyip Erdoğan ile birlikte yepyeni bir destan daha yazdığını ifade eden  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok gerçekleştirilmeye çalışılan hain planın milletimizin kararlı duruşu ile engellendiğini sözlerine ekledi./resimler/2019-7/16/1557430958630.jpg15 Temmuz akşamı insanlarımızın tankların önüne yatarak ve de canını siper ederek Darbe Girişimine karşı dimdik ayakta durduğunu ve de tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu destanın tarihimiz boyunca gelecek kuşlaklara örnek bir vatan savunması olarak yazılacağını ve de nesillerden nesillere aktarılacağını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERDEN DUYGUSAL ŞİİRLER

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından okunan birbirinden güzel ve anlamlı 15 Temmuz ve Çanakklale Şiirleri Programa katılan davetliler tarafından çok büyük bir ilgi ile izlendi.

Öğrencilerin Mükemmel bir Performans ve duyarak hissederek okudukları güzel şiirler  misafirler tarafından ayakta alkışlandı

FATİH TUNCER´DEN OTUZ KUŞ ŞİİRİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesi Öğrencilerinden Fatih Tuncer tarafından okunan  Şehit Ömer Halis Demir için yazılan ?Otuz Kuş?  isimli şiir hem öğrencimizin mükemmel sahne performansı hem de oluşturduğu duygusal ortam ile geceye farklı bir renk ve güzellik kattı

MÜFTÜ KOÇ´TAN KAPANIŞ DUASI

Gecenin Kapanış Duası gece saat 23 sıralarında Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç tarafından gerçekleştirildi.Tüm Şehitlerinmiz için Dua eden Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç Yüce Allah´tan Böyle bir geceyi bir daha Milletimize yaşatmaması duasında bulundu.

ÖĞRENCİLERDEN   DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

200 Öğrenciden oluşan Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesi Öğrencileri Programın ardından Çaykara İlçe Merkezinde Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Tekbirler ve Sloganlar ile yürüyüş yapan Öğrencilerin bu coşkusuna vatandaşların bazıları yürüyüşe katılarak destek verirken bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak öğrencilerin bu heyecanına alkışlar ile eşlik ettiler.

GECE 00.13´TE TÜM CAMİLERDE SALA

Çaykara İlçemizde 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Kardeşlik Günü ile ilgili hazırlanan Program Gece 00.13´te Tüm Camilerimizde Sala Okunması ile Sona erdi.

Haber: Hilmi Kanık

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Temmuz Etkinlikleri

İlginizi Çekebilir