Çaykara Dernekpazarı Derneğinden Uzungöl´e Destek

Çaykara Dernekpazarı Derneğinden Uzungöl´e Destek

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Trabzon Derneği tarafından Uzungöl´de gerçekleştirilmesi Planlanan Yıkım Çalışması ile ilgili olarak Uzungöl Halkına Destek olmak amacı ile bir basın açıklaması yayınlandı.

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Trabzon Derneği tarafından Uzungöl´de gerçekleştirilmesi Planlanan Yıkım Çalışması ile ilgili olarak Uzungöl Halkına Destek olmak amacı ile bir basın açıklaması yayınlandı.

Dernek Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin tarafından gerçekleştirilen Basın Açıklamasında Uzungöl İnsanının Haklı Mücadelesine Vurgu yapıldı.

Uzungöl´de Yıkım Çalışması yapılması yerine Kalıcı bir İmar Planına İhtiyaç Duyulduğu vurgulanan Basın Açıklamasında Kendi Evlerini,Yaşam Alanlarını Turizme açarak Uzungöl´ü Turizmde Bir Dünya Markası Haline getirmeyi sağlayan Uzungöl İnsanına Halkı Mücadelesinde Destek Açıklaması yapıldı.

İşte Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğimizin o Basın Açıklaması

ÇAYKARA DERNEKPAZARI KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyunun da yakın bilgisi olduğu gibi Karadeniz turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl´de İmara Aykırı olarak yapılan Binaların Yıkımı ile ilgili olarak İnşaat Sahiplerine Yıkım Talimatı Gönderilmiş ve bu süreç 5 Ekim 2019 tarihinde sona ermiştir.

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de gerçekleştirilmesi Planlanan bu yıkım çalışmalarına sessiz kalmamız mümkün değildir.

Her yıl yerli ve yabancı Milyonlarca Turistin Akın ettiği ve 45 senedir Turizm anlamında Ülkemizi büyük bir başarı ile temsil eden Uzungöl Günümüzde Trabzon İlimizde bir Marka Değeri haline gelmiştir.

Trabzon Valiliği Plaka Tanıma Sistemine Göre Uzungöl´de 2019 Yılının ilk 8 ayı itibarı ile 763 000 araç girişi yapılmış ve 3500 000´in çok üzerinde yerli, ve yabancı turist Uzungöl´ü ziyaret etmiştir.

Turizm Bacasız bi sanayidir.Trabzon İlimizde Uzungöl´ün yakmış olduğu Turizm meşalesi Şehrimizin hem tanıtımına hem de ekonomisine farklı bir canlılık ve heyecan yaratmıştır.

Şimdi ise Yıkım Sürecina bakalım?

Uzungöl Belediye teşkilatı 1962 Yılında kurulmuştur.Geride kalan 57 senelik zaman diliminde Uzungöl´de değişik Dönemlerde 4 defa İmar Planı Çıkartılmış ve de her seferinde değişik sebeplerden dolayı iptal edilmiştir.

Uzungöl´de İmar olmaması sebebi ile Uzungöl Halkı kendi Tapulu Arazilerinde Kamu alanına hiçbir şekilde zarar vermeden evini ya da iş yerini yapmıştır.

Şimdi ise bizler bu binaları yıkmaya çalışıyoruz.

Bu durumda şunu sormadan geçemeyeceğiz?

Olmayan ya da getirilemeyen İmar Planından dolayı Uzungöl Halkını suçlamak ya da Uzungöl Halkının emeğini yok etmeye çalışmak sizlere ne kadar adaletli gelmektedir.

Uzungöl´ü Turizm anlamında Dünya Markası yapan bu insanlardır.Bu insanlar neyi hak ediyor.Ödülü mü yoksa cezayı mı?

Gerçekleri görmek zorundayız.Uzungöl´ün Ciddi bir İmar Planına ihtiyacı var.

Hem Uzungöl´ün mevcut doğasını koruyacak hem de Uzungöl İnsanının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir İmar Planına İhtiyacı var Uzungöl´ün.

Gelin Mevcut Binaları yıkmak yerine Uzungöl´ün sorununa birlikte çözüm arayalım.

Uygulanabilir bir İmar Planı Uzungöl´ün tüm ihtiyaçlarına cevap verecek ve Uzungöl´deki soruna çözüm kavuşturacaktır.

Şundan kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın.Uygulanabilir Bir İmar Planı getirildikten sonra Doğanın uyumunu bozan çarpık yapılaşmaların yıkımı Uzungöl İnsanı tarafından kesinlikle gerçekleştirilecektir.

Fotoğürafa bir de Konut Açısından bakalım.

UJzungöl´lü Hemşerilerimiz kendi tapulu arazilerinde çocuklarına barınak yapabilmek için inşaat yapmak durumunda kalmıştır.

Barınma İnsanların en doğal ve insani ihtiyacıdır.

Yetkililere sormak isteriz?Önümüz kış?Yuvalarını yıktığımız bu insanlar kış mevsimini nerede geçirecek,çoluğunu çocuğunu nereye taşıyacak?

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Dewrneği Yönetim Kurulu olarak:

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimiz söz konusu olduğu zaman?

Her olayda göstermiş olduğumuz duyarlılığı Uzungöl Konusunda da Göstermeyi bir görev kabul ediyoruz?

Uzungöl İnsanının bu haklı Mücadelesinde Uzungöl´lü Hemşerilerimizin yanında yer alıyor ve Halkı Mücadelelerine sonuna kadar Destek Veriyoruz?

Kamuoyuna Saygı İle duyurulur



Bir Çaykaralı
10.10.2019 07:15:33
uZUNGÖİİÜYE UZANAN ELLER KIRILSIN.ONLAR ORAYI DÜNYAYA TANITMALARI SUÇ MU

İlginizi Çekebilir