Çayırova’dan kovulanları Büyükşehir alsın

Çayırova’dan kovulanları Büyükşehir alsın

Çayırova Belediyesi’nde 31 Mart’tan sonra çıkartılan işçiler Büyükşehir Meclisi’nde de gündeme geldi. CHP’li Halis Koç çıkartılan işçilerin Büyükşehir Belediyesi’ne alınmasını önerdi.

Çayırova Belediyesi’nde çıkartılan işçiler, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündem oldu. CHP Meclis Grubu’nun yazılı önergesine Çayırova Belediyesi tarafından verilen yazılı yanıtta 31 Mart’tan bugüne 30 çalışanın işten çıkartıldığı, 25 personel alımı yapıldığı belirtildi. CHP Grubu bu sefer Büyükşehir Meclisi’nde konuyu gündeme taşıdı. Aynı zamanda Çayırova Belediye Meclis Üyesi Halis Koç önergesinde şunları kaydetti:
BİRİ ALDI DİĞERİ ÇIKARDI 
“İşçilerin çıkarılma sebeplerine baktığımızda 10 çalışanın emeklilik vesaire makul sebeplerle işten ayrıldığıdır. 20 çalışanın ortak özelliği ise tamamının önceki dönemlerdeki AK Partili belediye başkanları tarafından işe alındığı ve yine yeni seçilen AK Partili Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi tarafından çıkartılmasıdır. 
MERAK KONUSU 
Yine bire bir yaptığım telefon görüşmelerinde 20 mağdurdan ikisinin etnik kökeninden, 18 çalışanın ise sözde performans yetersizliğinden gerçekte ise büyük çoğunluğu aynı partiden kendisine rakip olan belediye başkanına yakınlığından dolayı işten atılmışlardır. Tabi bu çalışanların performanslarının nasıl ölçüldüğü de merak konusu. Yine işten atılan 18 işçiden tamamı, AK Partili olduklarını beyan ettiler. 
BÜYÜKŞEHİR ALSIN 
Çayırova Belediyesi Meclis üyesi olarak siyasi sorumluluğum gereği KBB Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’dan Çayırova’da işten atılan işçilerin İzmit Belediyesi’nden işten çıkartılan üç çalışan gibi KBB bünyesinde istihdam edilmesini, bu sebeple işten çıkarılanlar adına önergemin kabulünü arz ederim.”
ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRILMIŞ 
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi konuyla ilgili yazılı cevap verdiklerini hatırlatıp Halis Koç taraf    ından verilen önergede gerçek dışı ifadeler yer aldığını öne sürdü. Çiftçi, “Bunlardan bir kısmı emeklilik (10) biri askerlik dolayısıyla ayrıldı.  Altı kişi istifa etti, dilekçeleri var. Sadece beş kişi, bunlardan üçü kendi talepleri doğrultusunda işten çıkartıldı. Bir kişi 18 yaş altı olması nedeniyle çıkartıldı. Sadece dört kişi bizim tarafımızdan çıkartıldı. Biri diplomasına uygun çalışma alanı olmadığı, üçü de deneme süresi sonucu verimsiz çalışma sebebiyle çıkartıldı. Üç tanesi de mevsimlik işçiydi, süreleri bittiği için çıkartıldı” dedi.
HAKSIZLIK YAPILDIYSA ALIRIM
KBB Başkanı Tahir Büyükakın ise sadece siyasi görüşünden dolayı işten çıkartılması halinde gereğini yapacaklarını belirtip, “Haksızlık yapıldıysa alırım. İzmit Belediyesi’nde siyasi görüşleri nedeniyle işten çıkartıldıklarını gördük ve gereğini yaptık” diye konuştu. CHP Grup Sözcüsü Engin Taşdemir, Büyükakın’a bu konuda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i dinleyip dinlemediğini sorunca Büyükakın, “Görüşecek bir şey yok çünkü kamuoyunda gerekli açıklamaları yaptınız. Yazılı olarak da belediye paylaştı” yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.