Kamu Personelleri

Çayırova SYDV Personel Alımında Açık Öğretim Mezunlarına Haksızlık

Kocaeli’nin Çayırova ilçesi 1 adet sosyal yardım ve inceleme görevlisi ilanına çıkmıştır. 26 Haziran’da başvurular sona erecek. İlanda dikkat çeken nokta ise açık öğretim mezunlarına başvuru hakkı verilmemiş olmasıdır. Sadece örgün eğitim veren üniversitelerden mezun olanların başvurusu alınacağı duyuruldu.

Söz konusu ilanın ilgili kısmı şu şekildedir:

“Örgün Eğitim Veren Üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Sosyal Hizmetler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Halkla İlişkiler, İletişim Fakültelerinin herhangi birinden mezun olarak lisans diplomasına sahip olmak, Açık öğretim Fakültesi mezunları dahil değildir.”

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Kamuya personel alımlarında bugüne kadar örgün-açık öğretim ayrımı yapılmamıştır. Her iki diplomaya sahip adaylar eşit hakka sahiptir. SYDV personel alımlarında daha önce de buna benzer ilanların verildiği olmuştur. Açık öğretim mezunlarına hangi gerekçelerle başvuru hakkı verilmediğinin açıklanması gerekmektedir. Lisans diplomasını açık öğretimden almış bir aday, 1 kişilik SYDV alımında mülakat listesine girebiliyorsa o adayı takdir etmek gerekir. Çayırova SYDV ilanının acilen düzeltilmesi hak ve hukuk açısından en doğrusu olacaktır.

Bir Yorum

  1. aöf lülere bir baskıdır gidiyor, önce 4 yanlış bir doğru olayını çıkardılar şimdide ilanlarda görmezden geliyorlar,

  2. Saçmalamayın örgün okuyanlara yapılan adaletsizlikleri yazın

  3. Neden aöflüler farklı muamele görüyo aynı parayo veriyolar onlarda ders çalışıyo onlarda sınava giriyo üstelik hocasız anlatımsız 4 yanlıl bi doğruyu götürme aptallığı var. Oda diploma alıyo örgün okuyan bende. Farkımız ne. Aöf kapatılsın ne demek binlerce emek harcayan okumaya çalışan insan var imkanı olmayan köyde olan insanlar aöf genelde tercih ediyor ki ben başarılı olanlarını bile gördüm parasını alınca iyi ama söz konusu eğitim ve iş olunca aöf olmaz. Kendinize gelin.

  4. Gerçekten çok komiksiniz ya merkezi aalımda 2 kişi alıyolar bırakınaçıköğretimleri dereceyle sosyal hizmet bölümü okuyanlar sallantıda 90a yakın puanla belkide atanmıycaz derdiniz aöffen önce merkezi alımlar olsun meslek bitti resmen

  5. Hangi hukuk hukukmu var bu memlekette .eğer düzeltilmesi gereken bir haksızlık varsa açık öğretim de 4 yanlış 1 doğru kalkar .okulları kapatın o zaman milleti sömürmeyın. ilanlarda altı çizili bir şekilde açık öğretim başvurmasın yazilacaksa ne diye okuduk.

  6. Ölçü sınavdır arkadaş.Sınav yaparsın en yüksek ten en düşüğe doğru hak edeni alırsın.Aöf mezunu ınsanların günahı ne.

  7. Açıköğretim okudu basvuramaz zihniyetini taşıyan hangi kafayı yaşıyor. örgün eğitim de öğretmen anlatır sinava girersin. açık öğretimde hem öğretmen hem öğrenci kendinsin calisamazsan dersi şans eseri geçemezsin yani. Bu ayrımı yapanların cehaletlerine veriyor ve kınıyorum. Emeğe saygıya davet ediyorum sizi…..

  8. Cok yerinde bir karar biz cok yuksek puanlarla kazandik o bolumleri ayrica yillarimiz gitti