Aileler arası kavga, iki grup arası kavga, silahlı saldırının yanı sıra çok basit nedenlerle işlenen cinayet veya yaralamalar silah edinebilmenin kolaylaştığı günümüzde halkı tedirgin ediyor.

Adana Polisinin sık sık denetim ve kontrollar yapmasına rağmen yaşanılan iki bireysel olay büyük endişe yarattı.  Geçtiğimiz günlerde kafe işleten ailesine yardıma giden matematik öğretmeni servis yaptığı çay için "Bayat" diyerek tartıştığı gruptaki bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Diğer olayda ise berber kalfası Aytekin K., tıraş ettiği müşteri tarafından başı ile göğsünden tabancayla vurularak, hayatını kaybetti. Zanlının traşı beğenmediği için cinayeti işlediği iddia ediliyor. 

Polis, olay sonrası her iki olayın zanlılarını çok kısa sürede yakalayarak adalete teslim etti. 

NEDEN BİREYSEL SİLAHLANMA VE ADALETE GÜVENİN AZALMASI MI?

Yaşanan olaylarda polis tüm zanlıları yakalayarak adalete teslim etmesi, sık sık denetim yapması sorunun polis zaafiyetinden kaynaklanmadığını gösteriyor. Uzmanlar ise neden olarak silaha kolay erişimin olması ve Adalate olan güvendeki azalışı gösteriyor.

Polisiye tedbirlerin yanı sıra silaha erişimin zorlaştırılması ve Adalete güvenin yeniden inşa edilmesinin çözüm için önemli bir adım olacağını belirtiyor.