Çayağzı Mahallesi'ne Doğal Gaz Verildi

2020-01-22 08:21:56

Çayağzı Mahallesi'ne Doğal Gaz Verildi

Vali Doruk, Evlerine Doğal Gaz Bağlanan Nezihe- Şerif Cengiz Çiftinin Evini Ziyaret Etti.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Çayağzı Mahallesindeki evlerine doğal gaz bağlanan Nezihe- Şerif Cengiz çiftinin evini ziyaret etti. Vali Doruk, sembolik olarak binanın girişindeki doğal gaz vanasını açarak binaya doğal gazı verdi.

Ziyarette  Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve ilgili firma yetkilisi de yer aldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk: "Artvin’de doğal gaz alt yapısının ilgili firma tarafından belli bölgelerde yapılmasıyla fiilen bugünden itibaren konutlarda doğal gaz kullanılmaya başlandı” dedi.

Vali Doruk, sembolik olarak binanın girişindeki doğal gaz vanasını açarak binaya doğal gazı verdi.

Vali Doruk, doğal gazın Artvin'e 2019 Mart ayında geldiğini anımsatarak, "Artvin’de doğal gaz alt yapısının ilgili firma tarafından belli bölgelerde yapılmasıyla fiilen bugünden itibaren konutlarda doğal gaz kullanılmaya başlandı" dedi.

Doğal gazın filen konutlara verilmeye başlanmasından son derece mutlu olduğunu kaydeden Doruk, “ Doğal gaz demek, temizlik demek, ucuzluk demek, rahatlık demek, konfor demek, ilimize hayırlı olsun" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta da Artvin'de ilk doğal gazın, kentteki ilk doğal gaz abonesi Nezihe- Şerif Cengiz çiftinin evine verildiğini ifade etti.

Artvin’de tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirten Balta, "Doğal gaz geçtiğimiz yıl Ardahan üzerinden Artvin'e gelmişti. Bugün evlere dağıtımına başlıyoruz. Evlerde kullanmaya da başladık. Artvin için önemli bir gün." dedi.

Balta, doğal gazın şehrin tüm mahallerine biran önce verilmesi için firmanın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Bizde kolaylaştıran, destek olan tarafta olmamız gerekir. Artvin şehir merkezi eğimli bir araziye kurulduğundan, kentte dağıtımı yapmakta kolay değil. Dolayısıyla bu noktada ilgili herkesin destek olmasını bekliyoruz. Şuan itibariyle 700 binaya doğal gaz verilmeye hazır durumda 240 da abone var. Çalışmalar devam ediyor. Bu sayı her geçen gün artacak." diye konuştu.

Doğal gazın şehirde ilk kendi evlerine bağladığını ifade eden 75 yaşındaki Nezihe Cengiz, "Eşim odun, kömür taşımaktan kurtuldu. Şimdi rahatlığa kavuştuk, çok şükür" dedi.

Şerif Cengiz de 83 yaşında olduğunu ifade ederek, Doğal gaz buraya gelecek diye aklımın ucundan geçmezdi. Allah devletimizden razı olsun. Dağdan taş aşarak doğal gazı şehrimize getirdiler. Bize bu medeniyeti tattırdılar" ifadelerine yer verdi.

Vali Doruk, aile ile bir süre sohbet ettikten üzere binadan ayrıldı.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com