Çavuşoğlu'nun fırçaladığı İsveçli Bakan'dan skandal PKK talimatı

Ankara ziyaretinde Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi konusunda skandal ifadeler kullanan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesine döner dönmez Suriye PKK'sına bir heyet gönderdi. Heyet, Kamışlı'da teröristlerin mezarlarını ziyaret edip çelenk bıraktı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Linde'nin sözlerine sert tepki göstermiş, "Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz?" cevabını vermişti.

Çavuşoğlu'nun fırçaladığı İsveçli Bakan'dan skandal PKK talimatı
Çavuşoğlu'nun fırçaladığı İsveçli Bakan'dan skandal PKK talimatı
GİRİŞ 20.10.2020 06:04 GÜNCELLEME 21.10.2020 08:04
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 13 Ekim'de yaptığı basın toplantısında Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi konusunda skandal ifadeler kullanan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde rahat durmadı. Bakan Çavuşoğlu'nun "Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz? Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK'ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Siz de bir annesiniz buna ne diyeceksiniz?" sözleriyle sert tepki gösterdiği İsveçli bakanın, bu görüşmeden günler sonra terör örgütünün işgali altındaki Suriye'nin Kamışlı bölgesine özel bir heyet gönderdiği ortaya çıktı.

 

Çavuşoğlu'ndan İsveçli Bakan'a çok sert tepki!

SURİYE ÖZEL TEMSİLCİSİ GİTTİ

 

İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye Özel Temsilcisi Per Ornius başkanlığındaki heyette, İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın insani ve yardımlardan sorumlu başkanı Thomas Marcus ve Avrupa Barış Enstitüsü danışmanı Evin Çetin de yer aldı. Heyete ziyarette sözde Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Abdülkerim Ömer ve Dış İlişkiler Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Selman da eşlik etti. Evin Çetin'in bir dönem terör örgütü PJAK kampında teröristlerle halay çektiği görüntülerle biliniyor.

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEKLERMİŞ

Teröristlerle bir araya gelen İsveç Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi Per Ornius, "İsveç olarak Kuzey ve Doğu Suriye halkına borçluyuz" dedi. İsveçli heyet, Kamışlı'daki terörist mezarlığını ziyaret edip çelenk de bıraktı. Terörist mezarlığını ziyareti sırasında, terörist aileleriyle görüşen Ornius, "Buradaki şehitler yalnızca ülkeleri için değil, bizim için ve bütün dünya için canlarını verdi. Terörü ortadan kaldırmak uğruna canlarını feda ettiler. Onların bu fedakarlıklarını kelimelerle ifade edemem. İsveç ve diğer ülkeler olarak onların emekleri karşısında borçluyuz. Direniş ve mücadelenin sona ermediğini biliyoruz ve bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİLER

Görüşme sırasında terörist aileleri de Türkiye'yi İsveç'e şikayet etti. Aileler, uluslararası alanda yapılan kınamaların yeterli olmadığını belirterek, Türkiye'nin operasyonlarına ilişkin uluslararası alanda herhangi bir müdahale olmamasından yakındı. İsveçli heyet, bu ziyaretin ardından Kamışlı'daki sözde Gaziler Kurumu’nun yolunu tuttu. Görüşmeler sırasında teröristlerin İsveç'te temsilcilik açması ve bu temsilcilik aracılığıyla tedavi ihtiyacı bulunan yaralı teröristlerin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde talepte bulunduğu ortaya çıktı. Heyet üyeleri, sözde gazilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba içinde olacaklarını, bu doğrultuda İsveçli kuruluşlar ile bölgedeki kuruluşlar arasındaki koordinasyonun arttırılacağını belirtti. Heyet üyeleri, "Uluslararası toplumu korumak uğruna yaralananlara karşı sorumluluğu bulunan hükümetlere bu talepleri ileteceğiz" cevabını verdi.

"BİZE YARDIM EDİN"

Heyetle yapılan görüşmelerde çok önemli bir konu da gündeme geldi. Sözde Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Abdülkerim Ömer'in İsveç'li heyetten Alyarubia (Til Koçer) Sınır Kapısı'nın açılmasını talep ettiği öğrenildi. Suriye-Irak arasındaki stratejik öneme sahip olan Alyarubia Sınır Kapısı, Habur'dan sonra Irak'a açılan en önemli kapı olarak gösteriliyor. Öte yandan Ömer, bölgeye gönderilecek insani yardımların Suriye hükümeti üzerinden değil doğrudan Özerk Yönetim üzerinden gönderilmesini istedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 90
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şu cahil insanları önemli olan Türkiye yi sıkıştırmaya çabalamak bu insanlar için belli sorsanız bu bayana ülkenizde kaç milyon Suriye li göçmen var bizim topraklarımızda şu günlerde 4 milyonun üzeinde yaşıyor ve 4 milyon civarında da her an sınırı göçmeye bekleyen insan kamplarda yaşıyor geçmemelerinin nedeni de Türkiye nin Suriye de bulunması deseniz ne der siz çıkın biz girelim mi diyecek yoksa orada Kürt devleti adı altında pkk devleti mi kurulsun diyecek asıl soru da zaten sınırda bekleyen insanları kovan topraklarından o pkk pyd oluşumu siz önce ülkenize 1 milyon göçmen alın sonra karşı çıkın demeli
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi alenen türk ve islam düşmanları açıkça dünyanın her yerinde kendini ortaya çıkardı. Hatta müslüman oldugunu iddia eden suudiler bae mısır ve orta dogu ülkeleri bile. Allah yakında bu azgınların belasını verecek ama kuruların yanında yaşlarda yanacak . 2025 kadar artarak belalar yağmur gibi gelmeye başlayacak. Hazırlıklı olun
    Cevapla
  • SAFA KUZUGÜDEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah bir istihbaratı bilgi hepsi mezar başında gebertilse ne güzel olurdu
    Cevapla
  • Hercai 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden gizli destek verirlerdi, şimdi alenen, değişen birşey yok. Biz teknoloji de ,bilimde ilerledikçe herşey ayan beyan ortaya çıkıyor. Doğru yoldayız vesselam, ilimde ilerlemeye devam.
    Cevapla
  • Temymen 3 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi kapilari acican ve 1 Million önden AB gönderican cok seviyorlarsa buyrun bakin .. ondan Sonra Türkiyedeki 4 millyonuda gönderin balsinlar kardesim .. bakalim kac gün bakicaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı