Hükümetten ABD'ye Afrin cevabı

ABD'nin Afrin açıklamasıyla ilgili konuşan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 20.03.2018 15:08 GÜNCELLEME 20.03.2018 20:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin 'Afrin konusunda endişeliyiz' açıklamasına cevap vererek  "Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı" ifadesini kullandı.

ABD YPG'DEN MEDET UMUYOR

ABD'nin terör örgütüne verdiği desteği eleştiren Çavuşoğlu şunları söyledi;

"Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor. Bir terör örgütünün peşine kapılmışsınız, arkasından gidiyorsunuz. ABD rahatsız, çünkü YPG ile iç iç, YPG'den medet umuyor. Bu tür gereksiz açıklamalar yerine bu insanları topraklarına nasıl gönderebiliriz, bu insanların nasıl ihtiyaçları var bunlara kafa yormamız gerekiyor.



MÜNBİÇ SÖZÜ TUTULMADI

ABD'nin YPG ve PKK Münbiç'ten çıkacak sözü var bize ama ABD sözünü tutmadı. Dün toplansaydık YPG Münbiç’ten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. 

BUGÜN TİLLERSON İLE GÖRÜŞECEĞİM

Tillerson görevi bırakıyor biliyorsunuz, bugün de kendisi ile görüşeceğiz.  ABD Dışişleri Bakanlığı'na atanan Mike  Pompeo ile de ABD Kongresi'ndeki onay sürecinden sonra görüşeceğiz."

AFRİN'DE YAĞMALAMAYA İZİN VERMEYİZ

Afrin'de yağmalamaya izin verilmeyeceğini de belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz" dedi. 

 

 

YORUMLAR 26
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Dir dir dan baska bisey bilmiyorlar bizimkiler.Versene amerikan mahkemesine teröre destek verdiginden dolayi..amerikada yeni kanun!!!
    Cevapla
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yapmamız gereken ilk iş "sözde NATO müttefikimiz olan ABD'nin ülke sınırımıza düşman olan PTD'ye silah yardımını 4ncü madde gereği dile getirmek ve stratejık acısından hatalı bir karar olan "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir
    Cevapla
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Fransa başta koroya İsrail de dahil olup Suriye vurulacak..Güneyde israil rahatlayacak hatta genişleyecek. Suriye ye kara gücü milis gücü olarak "Suudi milisleri" sürülecek..Sunnı suudilerle Şii İran sahada kapıştırılarak SUNNI Şİİ SAVAŞI çıkartılacak..
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Esed ve İsrail'in zarar verdiği sivillere sesleri çıkmayanlar hassas açıklamalar yapıyorlar.Kargalar bile güler.Kahraman Türk askerimizin başarısına kimse gölge düşüremez.
    Cevapla
  • caner 6 yıl önce Şikayet Et
    Küstah abd ye diyorum ki hani deaşa karşı savaşacağım dediğiniz ypg varya o artık afrinde bitti bedava verdiğiniz tonlarca silahları korkak tavuk gibi bırakıp kaçtılar 2 ayda tarumar oldular sözde bize karşı tercih ettiğiniz bu zavallılarla mı yenecektiniz deaşı şunu unutmayasın ey korkak abd savaş silah işi değil yürek işidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular