1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Çavuşoğlu'ndan Ukrayna açıklaması

10 Şubat 2017

Ukrayna'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Ukrayna ve Türkiye arasında yaza kadar pasaportsuz seyahat uygulamasına geçileceğini açıkladı.

https://p.dw.com/p/2XLZb
Turkish Mevlut Cavusoglu
Fotoğraf: picture alliance/Abaca/F. Aktas

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada Ukrayna-Türkiye arasındaki pasaportsuz seyahat uygulamasına geçileceğini açıkladı. Çavuşoğlu, yeni uygulamayla birlikte Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerini vizesiz ve pasaportsuz ziyaret edebileceğini belirtti.

İki ülke arasındaki mutabakata Çavuşoğlu Ukrayna ziyaretini gerçekleştirdiği sırada varıldı. Bakan Çavuşoğlu gelişmeyi Facebook ve Twitter üzerinden duyurdu. Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Ukrayna'dan önemli bir müjdeyle dönüyoruz. Türkiye-Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulamasını yaza kadar başlatıyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Çavuşoğlu ziyareti esnasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile resmi temaslarda bulundu. İki dışişleri bakanı düzenledikleri Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısında ikili, bölgesel ve çeşitli uluslararası konuları görüştü. Çavuşoğlu mevkidaşı Klimkin ile birlikte basın toplantısı da düzenledi. Buna ek olarak ziyarette iki ülke arasında İstişare Planı imzalandı.

Bakan Çavuşoğlu Ukrayna topraklarında yaşayan Ahıska Türkleriyle de temaslarda bulundu. Bakan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Ukrayna temsilcisi Marat Rasulov ve heyetiyle de görüştü.

© Deutsche Welle Türkçe

DW/BÜ/BÖ