Çavuşoğlu: Putin'in bizden bir ricası oldu

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programı'na konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta Rusya ile ilişkiler olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: Putin'in bizden bir ricası oldu

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programı'na konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta Rusya ile ilişkiler olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

11 Ağustos 2016 Perşembe 00:21
Çavuşoğlu: Putin'in bizden bir ricası oldu
Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programı'na konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta Rusya ile ilişkiler olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, tarihi zirvede Putin'in bir ricasını olduğunu belirterek, "Bizden bir ricası oldu, Rusya'nın ambargo uyguladığı ülkelerin bizim üzerimizden geçmemesi için önlem almamızı istediler. Biz zaten buna müsaade etmeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programında, başta Rusya ile ilişkiler olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Rusya ile Suriye konusunda üçlü bir mekanizma kurulduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yetkililerin St. Petersburg'a gideceğini, daha sonra Dışişleri Bakanlarının da katıldığı daha üst düzey katılımlı görüşmeler gerçekleşeceğini söyledi. Suriye ile ilgili olarak ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda Rusya ile aynı düşündüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz ve terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep'in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz" diye konuştu.

PİLOTLAR GÖZALTINDA
Bakan Çavuşoğlu, geçen Kasım ayında Rus savaş uçağının düşürülmesi olayıyla bağlantılı bazı pilotların gözaltında olduğunu açıklayarak, gözaltı konusunun uçağın düşürülmesiyle ilgili değil, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üyelik soruşturması kapsamında gerçekleştirildiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, darbe girişimi sonrasındaki tutumu nedeniyle AB'ye de eleştiriler yöneltti. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğini Batı'nın belirleyemeyeceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin de Batı'ya mesaj olsun diye düzeltilmediğini söyledi. AB'deki Türkiye ve Erdoğan karşıtlığını eleştiren Bakan Çavuşoğlu, AB'nin Ukrayna'da hata yaptığını, Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında da hatalı davrandığını belirterek, "AB maalesef çok ciddi hatalar içine giriyor. AB, darbe girişimi konusunda sınıfta kalmıştır" dedi.

'RUSYA İLİŞKİLERİ DÜZELECEK'
Türkiye ve Rusya'nın savunma sanayi işbirliğini artırma kararına da değinen Bakan Çavuşoğlu, "NATO bölgesi dışından savunma sanayiyle ilgili füze dahil işbirliği yapan ülkeler var. Dolayısıyla Türkiye bugüne kadar NATO üyesi ülkelerle bu konuda işbirliği yapmak istedi. Ama elde ettiği sonuçlar bizi tatmin etmedi. O nedenle bizim başka arayışlar içine girmemiz son derece normaldir. Ama bunu NATO'ya karşı bir adım olarak görmüyoruz" ifadesini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, tarihi zirvede Putin'in bir ricasını olduğunu belirterek, "Bizden bir ricası oldu, Rusya'nın ambargo uyguladığı ülkelerin bizim üzerimizden geçmemesi için önlem almamızı istediler. Biz zaten buna müsaade etmeyiz" dedi.
Son Güncelleme: 11.08.2016 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81