Antalya'daki temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Korkuteli ilçesindeki Cumhur İttifakı seçim merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, MHP ve AKP'nin milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde de devam ettiğini söyledi.

Cumhur İttifakı'nın ülkenin birliği, beraberliği ve bekası için kurulmuş bir ittifak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bu ittifak vatanı, milleti ve bayrağı için canını vermeye hazır insanların kurduğu yerli ve milli bir ittifaktır. Bu ittifakın içerisinde teröristler yoktur ve olamaz. Millet İttifakı'nın içinde PKK var mı? Var. Teröristler var mı? Var. DHKP/C var mı? Var. TİKKO'su var mı? Var. Bilumum ne kadar terör örgütü varsa, o ittifakı destekliyor. Neden? Çünkü o ittifakın amacı da yapmak, imar etmek değil, yıkmak, devirmek. Teröristlerin amacı ne? Onlarınki yıkmak, yakmak değil mi? Peki bu hainlere izin verecek miyiz? Onları sevindirecek miyiz? O zaman çok çalışmamız lazım" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bakan Çavuşoğlu'ndan hortum ve fırtına felaketiyle ilgili 'ödeme' açıklaması" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da hortum ve fırtına nedeniyle büyük zararın oluştuğu Kumluca ilçesi başta olmak üzere, batı ilçelerine yaptığı ziyarette, TARSİM sigortası kapsamında çiftçilere 35 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapıldığını, bunun dışındaki çiftçiler için de ödemelerin Valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla yapılacağını söyledi. Çavuşoğlu, bölgede evi ve iş yeri zarar görenler için de toplam 2 milyon TL'ye yakın ödeme yapılacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/basliksiz-6-1_16_9_1550255933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bakan-cavusoglundan-hortum-ve-firtina-felaketiyle-ilgili-odeme-aciklamasi-3546218/"]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, partilerin genel merkezlerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Cumhur İttifakı'nın adaylarının belirlendiğini dile getiren Çavuşoğlu, bazı illerde MHP'nin bazı illerde ise AKP'nin adayının desteklendiğini belirtti.

"TRENDEN İNENLER DE BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZ"

Çavuşoğlu, seçim sürecinde hiçkimsenin nefsi davranmaması gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Milletin bekası için kurulmuş Cumhur İttifakı'na kim ihanet ederse bedelini öder. Bu süreçte kendisini düşünenler ve sadece koltuk sevdalısı olanlarla bizim işimiz olmaz. Trenden inenler de bir daha bu trene binemez. Biz 'devlet, millet bekası' diyeceğiz, birileri kalkacak nefsine yenilecek. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Koltuk sevdasıyla davaya ihanet edenlerin bizimle işi olmaz. İster MHP'den ister AK Parti'den kim olursa olsun. Bunu bizim kabullenmemiz mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli oturup bir karar alacak, talimat verecekler. Ondan sonra da biz onları dinlemeyip nefsi davranacağız. Bu dava adamlığı değildir."

AA