Samsun'un Çarşamba ilçesine kurulacak olan Tekstil Kent Projesi ile ilgili ilk önemli adım atıldı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Beyyenice Mahallesi'ne 94 bin metrekarelik alana kurulacak olan Tekstil Kent Projesi'nde 13 yatırımcı ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

2021 NİSAN AYINDA İŞLETMELER FAALİYETTE
Bir kaç gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 94 bin metrekarelik Tekstil Kent Proje sahasının devrini aldıklarını açıklayan Başkan Doğan, "İhaleleri düzenledik. 13 yatırımcımız ile sözleşme imzaladık. Yatırımcılarımız, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) yüzde 55 hibe desteği alarak, yüzde 45 öz kaynakları ile bu yatırımları yapacaklar. Allah nasip ederse Nisan ayında temel atmayı düşünüyoruz. 2021 yılı Nisan ayında işletmeler, faaliyetlerine başlayacak inşallah "dedi.

DOĞAN'DAN KÖKTAŞ'A TEŞEKKKÜR
Tekstil Kent Projesi'nin Çarşamba ilçesi için çok önemli olduğunu belirten Başkan Doğan, "Proje sahamız Şeker Fabrikası'nın 600 metre ilerisine kurulacak. Burada ilk etapda 3 bin istihdam sağlanacak. İstihdam rakamının 5 bine çıkmasını hedefliyoruz. Toplam yatırım miktarı 50 milyon lira. Burada her firma için 2 bin 500 ila 4 bin 500 metrekare kapalı alanı olacak şekilde alan ayırdık. Ayrıca firmalara 2 bin metrekare açık alanda sosyal donatı alanı olarak tahsis edeceğiz. Proje kapsamında kreşte olacak. 8 aylık bir çalışmada sonuç aldık. Çarşamba'nın kendi markasını üretme anlamında bir çalışmada olacak. Burada AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi büyük katkı sundu" ifadelerini kullandı.