Çarpma Anı Görüntüleri Ortaya Çıktı!..

Bodrum’da dün yaşanan ve 1 kişinin yaralandığı tekne kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

Teknede bulunan 3 basın mensubu, yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı. 

Bodrum’da dün yaşanan ve 1 kişinin yaralandığı tekne kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

Sahil kesimindeki tatilcilerle ilgili haber çalışması yapmak üzere Bodrum'a giden Hürriyet Gazetesinden Cenker Tezel, Tv 100 Muhabiri Metehan Ekşi ve Habertürk Bloomberg Tv Muhabiri Onur Aydın, kiraladıkları bir tekne ile denize açıldı. Saat 16.30 sıralarında Cennet Koyu açıklarında haber çalışması yapan gazetecilerinin bulunduğu tekneye, yakında bulunan Maça Kızı Oteli'ne ait sürat motoru hızla çarptı. Çarpışma sırasında 3 gazeteci denize atlarken, kaptan Osman Demirkol ise tekneden çıkamadı. 

Gazetecilerin teknesine çarpan, tekne hızla bölgeden uzaklaşırken, denize düşen 3 kişi ile olayda büyük hasar gören balıkçı teknesinde yaralanan kaptan Demirkol, çevredeki bir tur teknesi tarafından Gündoğan Limanı'na götürüldü. Ayağından yaralanan tekne kaptanı ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Ayak bileği kopmak üzere olan ve baldırından ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Demirkol, ameliyata alındı. 

KAZANIN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan tekne kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde denizde hızla yol alan Maça Kızı Oteli'ne ait teknenin muhabirleri taşıyan tekneye çarpıp üzerinden geçmesi yer alıyor. 

MUHABİRLER O ANLARI ANLATTI

Teknede bulunan 3 basın mensubu, yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı. 

Yalıkavak Polis Merkezi'ndeki ifade işlemlerinin ardından açıklamalarda bulunan, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Cenker Tezel, çok büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, "Verilmiş bir sadakamız varmış. Tek üzüntümüz Osman kaptanının yaralanması. İyileşmesi biraz zaman alacak. Denizle şaka olmaz. Yetkililer gerekli incemeleri yapacaktır. Hız konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

AYDIN'IN AYAĞINA 5 DİKİŞ ATILDI

Habertürk Bloomberg TV Muhabiri Onur Aydın, teknenin hızını kesmeden üzerlerine geldiğini söyledi. Ayağına 5 dikiş atıldığını belirten Aydın, "Tekne ile haber takibine çıktık ve işimizi bitirdik. Açık denizde dönüş esnasında bir teknenin üzerimize doğru geldiğini gördük. Hızını kesmedi ve dümen kırmadı. Nereden vuracağını kestirdikten sonra teknenin sol kısmından denize atladık. Kaptanının bacağı çok kötü durumda. Benim ayağımda ise 5 dikiş var" dedi.

EKŞİ: KAPTANIN İYİLEŞMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ

TV 100 Muhabiri Metehan Ekşi ise, üzerlerine gelen teknenin kaptanını işaretlerle uyarmaya çalıştıklarını ifade etti. Uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Ekşi, "Üzerimize surat teknesinin geldiğini gördük. El hareketleriyle hızını kesmesi için işaret yaptık. Çarpmasına çok yakın bir şekilde denize atladık. Bende bir sıkıntı yok ama olayın hala şokundayım. Kaptanın ayağı teknenin pervanesine takıldığı için çok kötü. Onun iyileşmesi için dua ediyoruz. İnşallah herhangi bir şey olmaz ama ayağı çok kötüydü" diye konuştu.

ŞÜPHELİ FARKETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Bu arada olaydan sonra gazetecilerin şikayetçi olmasının ardından Maça Kızı Oteli'ne ait tekneyi kullanan kaptan A.S., gözaltına alındı. A.S.'nin poliste ifade verdiği belirtilirken, soruşturma sürdürülüyor. 

Adli işlemleri Yalıkavak'taki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda süren sürat teknesinin kaptanı Alper S.'nin ifadesinde, gazetecilerin bulunduğu tekneyi fark etmediğini, kimsenin isteyerek böyle bir kazaya neden olmayacağını söylediği öğrenildi. Alper S.'nin öğleden sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Sahil Güvenliğin incelemek üzere el koyduğu görüntülerde sürat teknesinin hızırnı kesmeden, gazetecileri taşıyan tekneye çarptığı görüldü. Olay anında sürat teknesinde bağlı bulunduğu otelin misafirlerinin bulunduğu da öğrenildi.