Canların Mutlu Günü

01-06-2020 3134 Yorum yok. Yorum Ekle

Mikail Akyıldız’ın sahibi olduğu Avrasya İnşaat & Yapı Marketleri şirketinin başlattığı sosyal sorumluluk projesi olan “Sepete Mama Koy, Bir Patiye Can Ol” kampanyası hayata geçirilerek Mamalar Canlarla buluştu.


Beykoz iş, siyaset ve sivil toplum dünyasının tanınan ismi Mikail Akyıldız’ın sahibi olduğu Avrasya İnşaat&Yapı Marketleri Şirketi,  çeşitli kurumların haftanın belli günlerinde beslediği sokak hayvanlarının mama ihtiyacının çok büyük miktarını karşılayan restaurantların koronavirüs salgını sonrası kapanması ile oluşan gelişmeler sonrası “Sepete Mama Koy, Bir Patiye Can Ol” kampanyası hayata geçirmek için ön çalışmalar yaptı.


Projenin ön çalışmaları aşamasında, Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği adına haftanın belli günleri Beykoz Ormanlarında hayvan beslemeyi itina ile yapan, Beykoz Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Bülbül ve Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Şahin Yadigar’da bir süre katkı koymuşlardı. 


Küçüksu, Rüzgarlıbahçe ve Anadolu Hisarı Şubelerinde kurduğu petshop ile ilçede adından söz ettiren Avrasya İnşaat & Yapı Market, Danışmanı Recep Ali Aksoylu’nun Proje Koordinatörlüğünde; Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği, Sultanlar Grup, Antep Tatlı Dünyası, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi ve Beykoz Rizeliler Derneği’nin destekleriyle hayata geçen sosyal sorumluluk projesinin basın tanıtımı ve Canlara İlk Mama dağıtımı gerçekleştirildi.


Avrasya İnşaat & Yapı Market’in Rüzgarlıbahçe Şubesi’nde projenin başlamasına vesile olan Avrasya İnşaat & Yapı Market Sahibi ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ve proje ortakları Patika Doğaya Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen, Antep Tatlı Dünyası’nı temsilen Taner Mert, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe’nin destekleriyle gerçekleşen proje tanıtımına AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediyesi Meclis Başkanvekili ve AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, SGK Beykoz Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen, Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz, Beykoz Sivaslılar Derneği Başkanı Mustafa Demir, Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun ve Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Lisesi Mezunları Derneği Adına Derya Livanalıoğlu katılım gösterdi.


Projeye ve tanıtım toplantısına, Beykozlu olan Dünyaca Ünlü Keman Virtüözü Canan Anderson, Ebru Sanatçısı Nezahat Koptagit ve son dönemde yaptığı birbirinden değerli besteleriyle THM Dünyasına yeni bir soluk kazandıran Sinan Akçal’ın da katılarak destek oldular.


Beykoz Belediyesi’nin mama desteği ve hayırseverlerin destekleriyle toplanan mamalar el birliği ile Patika Derneği’nin aracına yüklenerek Mahmut Şevket Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Beykoz Belediyesi’nin yeni Hayvan Barınağı yanında, Melen Çayı boru hattı üzerindeki sokak hayvanlarının beslenmesi için yola çıkıldı.


Mevkiye varıldığında neredeyse yol üzerindeki tüm sokak hayvanlarının ekibi takip etmesiyle toplanan mamalar asıl sahipleriyle buluşturuldu. Avrasya İnşaat & Yapı Market’in sahibi ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, mama dağıtımı sırasında yavru bir köpek sahiplenerek, köpeklerin satın alınmaması gerektiğini sahiplenilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Konunun özünde proje yukarıda aktarmaya çalıştığımız ve aşağıda kurumun basın açıklamasında da açıkça belirtildiği gibi, mamalar Avrasya İnşaat& Yapı Marketleri Şirketinin “Sepete Mama Koy, Bir Patiye Can Ol” kampanyası dahilinde biriken mamalar ile hayırseverin bu firmaya ulaştıracakları mamaların birikmesi sonrası dağıtım ağı Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği tarafından gerçekleştirilecek.


BİZLER EVDE KALINCA SOKAK HAYVANLARI NE DURUMDA AKLIMIZA GELİYOR MU?

AVRASYA YAPI MARKETLERİ OLARAK SOKAK HAYVANLARI İÇİN “ASKIDA MAMA – BİR PATİYE CAN OL” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİN KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ.

AVRASYA İNŞAAT & YAPI MARKETLERİ Grubunun bir müşterisinin çaktığı kıvılcımın ilham olduğu “ASKIDA MAMA – Bir Patiye Can Ol” Sosyal Sorumluluk Projesi, sokak hayvanları konusunda deneyimleri olan sivil toplum kuruluşlarının ve bakıma muhtaç hayvanlara karşı duyarlı can dostların katılımı ile kapsamlı bir projeye dönüşme sürecine girdi.


COVID 19’dan korunmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında hayvan dostlarının gönüllü ya da zorunlu evde kalması, pandemi sürecinde sokağa terk edilen patilerin olması ve yeme içme mekânlarının da faaliyetleri geçici olarak durdurulunca sokaktaki hayvanlar daha bir bakımsız ve sahipsiz kaldı.

Öteden beri sokak hayvanlarına karşı duyarlı olan bir kesim bu süreçte de patilerin üzerlerinden ellerini çekmedi ama onların da bir yere kadar yetebildiğini gören İçişleri Bakanlığı 5 Nisan 2020 tarihinde yayınladığı genelgeyle patilere sahip çıktı. Bakanlık 81 İl Valiliğine yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için gönderdiği genelgede park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşın bu konudaki hassasiyetinin artırılması istendi.


Kavacık, Hisar ve Küçüksu’da şubeleri olan çevre ve sosyal sorumluluk konularında her zaman aktif AVRASYA İNŞAAT & YAPI MARKET GRUBU olarak biz de bu konuya hassasiyet göstererek duyarlı müşterilerimizin de yönlendirmesiyle sokaklardaki, parklardaki sahipsiz dostlarımız için geçen ay sessiz sedasız “ASKIDA EKMEK” uygulamasından esinlenerek “BİR PATİYE CAN OL” uygulamasına başladık.

Projenin bu sürecinde duyarlı dostlarımızın sağladıkları mamaları arkadaşlarımız önceden belirledikleri alanlarda mamaya muhtaç sokak hayvanlarına titizlikle ulaştırdı.

Bir anlamda kendiliğinden gelişen sosyal sorumluluk projemizi, pandemide normalleşme sürecine girmiş olsak da sokak hayvanlarının mağduriyeti sürdüğünden geliştirmeyi; konuya daha hakim hayvanlarla ilgili dernek, duyarlı kurum ve can dostları projemize paydaş olarak dahil ederek hayırseverler desteğiyle toplanacak askıda mamaları her seferinde farklı mekanlardaki patilere sağlıklı bir şekilde ulaştırmayı arzu ediyoruz.


Paydaşımız pati dostlarımızla beraber ilgi alanımız Beykoz Ormanları, Beykoz’un Parkları ve Sokaklarının ötesine çevre ilçe ve İstanbul geneline de genişleyecek sosyal sorumluluk projemizin medya ve kamuoyuna duyurusu için, 1 Haziran Pazartesi Saat 11.00’de Kavacık AVRASYA Yapı Markette buluşuyoruz. Biz ulaşmamış olabiliriz, tüm hayvan severlerin, dostlarımızın, müşterilerimizin de bizimle olmasından memnuniyet duyacağız.

Seçkin konuklarımız huzurunda projeye dair bilgilendirmede bulunduktan sonra da proje paydaşımız PATİKA Derneğinin belirleyeceği alanda bakıma muhtaç sokak hayvanlarını beslemeye gideceğiz.

Organizasyonun iki aşamasını da dış mekanda, sosyal izolasyona dikkat ederek, maskelerimizi de ihmal etmeyerek gerçekleştirmiş olacağız.

Duyarlı İnsanlarımız, “ASKIDA MAMA – Bir Patiye Can OL” Sosyal Sorumluluk Projesine Nasıl Destek Olabilecek? 

ü Kişi ya da kurumlar AVRASYA Yapı Marketlerinin Kavacık, Anadoluhisarı veya Küçüksu Mağazalarında bakıma muhtaç hayvanlar için faturası karşılığı “Askıda Mama Bir Patiye Can Ol” sosyal sorumluluk projesi kapsamında ödeme - alışveriş yapabilir ya da telefon ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçip aynı işlemi gerçekleştirebilir.

 

ü Hayvan dostu kişi ya da kurumlar diledikleri yerden tedarik ettikleri mamaları Avrasya Yapı Marketlerinden her hangi birine ulaştırarak – getirerek de projeye destek olabilirler.

 

ü Üçüncü seçenekte toplu yemek mekanlarının yemek artıklarının proje paydaşımız sahipsiz hayvanlarla ilgili köklü ve deneyimleri olan PATİKA DOĞA VE YAŞAMA SAYGI Derneği sorumlularınca teslim alınmasını sağlattıracak olmamız. PATİKA Dernek yönetici ve gönüllüleri toplanan bu yemekleri özel mekanlarda mama ile karıştırılıp çoğaltmak suretiyle daha çok hayvanın doğru beslenmesine katkı sağlamış olacak.


Bu vesile projeye kıvılcım olan pati dostlarımıza, projeyi paylaştığımızda bizimle aynı heyecanı yaşayan, her evresinde katkı sağlayan gönül dostlarımıza, Beykoz’un patilere yıllardır can olan gönüllülerine, sosyal sorumluluk projemize paydaş olarak dahil olup destek veren kurumlara ve yöneticilerine, bakıma – sevgiye muhtaç patilere “askıda mama” ile can olan, olacak hayırsever dostlara AVRASYA Proje Ekibi ve paydaşlarımız adına teşekkür ederim.

 

Recep Ali Aksoylu / Proje Koordinatörü

recepali.aksoylu@avrasyainsaat.com.tr, avrasya@acoor.net

Detay Bilgi ve İletişim İçin;

Mustafa Ekinci / Avrasya İnşaat & Yapı Marketleri Sosyal Medya ve İletişim Sorumlusu

Telefon: 0216 308 6162, WhatsApp: 0505 103 5053

“ASKIDA MAMA – Bir Patiye Can Ol” İBAN No’su: 

TR29 0006 4000 0011 1194 1191 51 / İş Bankası

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Avrasya İnşaat,Askıda Mama,Mikail Akyıldız

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


01-06-2020 3134 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 960
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 802
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 652
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 595
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 573
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 565
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 551
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 514
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1167
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 898