DOLAR 32,5993 0.35%
EURO 34,8081 0.15%
ALTIN 2.509,581,03
BIST %
BITCOIN 20924462,03%
Çankırı
15°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

113 okunma

Vali Ayaz’dan deprem bölgesinde inceleme

ABONE OL
25 Haziran 2020 09:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Hacılar Köyü, 9 ay önce meydana gelen depremin ardından geçtiğimiz Salı günü 4.2 büyüklüğünde bir depremle yeniden sallandı.

Çankırı’da Yeni Gün

Depremin ardından bölgede incelemede bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Çerkeş’e yaptığı bir ziyarette deprem bölgesinde de incelemelerde bulundu.

Çerkeş’e ziyarette bulunan Vali Ayaz, Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin’den bilgi aldı. Daha sonra Çerkeş Belediye Başkanlığı’na da ziyarette bulunan Vali Ayaz Çerkeş Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Deprem bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’nın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer aldığını ve birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Vali Ayaz, “4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Biliyorsunuz ilimiz 1. derece deprem bölgesi. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer almakta. çok şükür şu an için herhangi bir olumsuzluk yok. Vatandaşlarımız hayatlarına normal olarak devam etmekteler. Ama tabi ki deprem ülkemizinde bölgemizinde bir gerçeği. Buna her zaman hazırlıklı olmamız gerekmekte. Devletimizi gerekli hazırlıkları yapma gayreti içerisinde. Ama vatandaşlarımızdan da özellikle yapacakları binalarla ilgili olarak bu hususu muhakkak göz önünde bulundurmalarını gerekli tedbirlere kurallara standartlara uyarak inşa etmelerini tekrar hatırlatmak istiyorum. Allah tekrarını göstermesin. Arkadaşlara bir değerlendirme yaptıktan sonra vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyeceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.