DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8328 0.27%
ALTIN 2.495,330,45
BIST %
BITCOIN 21047925,30%
Çankırı
13°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

150 okunma

“Kim bu vatana hizmet etmişse, hepimizin başının tacıdır.”

ABONE OL
5 Aralık 2019 10:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konferansı dün Fen Fakültesi D201 salonunda gerçekleştirildi. Konferansta Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi, Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı’nın manevi mimarlarından birisi olduğunu belirterek, “Mehmet Akif’i anmak hepimizin görevi. Biliyorsunuz ki Kurtuluş Savaşı’mızın maddi mimarları Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıydı, manevi mimarlarından birisi de Mehmet Akif Ersoy’dur. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında çok gayretleri olmuş Mehmet Akif’in. En sonunda da İstiklal Marşı’mızı yazarak güzel bir nokta koymuş kıymetli bir şairimiz ve yazarımızdır kendisi. Onu anmak hepimizin boynunun borcudur. Kim bu vatana hizmet etmişse, hepimizin başının tacıdır. Biz Vatan sevdası ile dolu insanlarız.” ifadelerine yer verdi.

Vatan ve Bayrak sevgisinden bahseden Dekan Şerbetçi, “Yurtdışında altı ay bulunmuştum. Türkiye’ye döndüğümde Ankara Kalesi’nin yanından geçiyordum ve orada Türk Bayrağı dalgalanıyordu. Onu görünce gözlerim doldu. Ben bayrağa bakarken ezan okundu. Gözlerimden yaş akmaya başladı. Ve dedim ki kendi kendime, ben bu vatanı o kadar çok seviyormuşum da haberim yokmuş. İşte o zaman ne kadar vatan sevdası ile dolduğumu bir kez daha anladım. Yani hepimiz vatanımızı çok seviyoruz ama bazen farkında olamıyoruz. Yurtdışından gelenler İstanbul’a, Ankara’ya geldiklerinde özlemle bakıyorlar etrafa ve bu çok dikkatimi çekiyordu. Bizim ülkemizin insanları; ülkemizi, vatanımızı ve milletimizi seviyor. Hepimiz de öyleyiz.” şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi, Mehmet Akif Ersoy’un geçmişte Türkiye’ye hizmet etmiş kıymetli bir şahıs olduğuna vurgu yaparak konferansa konuşmacı olarak gelen Prof. Dr. Nurullah Çetin’e teşekkür etti.

Dekan Şerbetçi’nin konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Nurullah Çetin, “Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nı konuşmak demek tarihi anmak demek değil aynı zamanda güncelleştirerek anlamak demektir.” diyerek konuşmasına başladı.

Milli kimlik inşaa sürecinde Mehmet Akif’in önemli bir hazine olduğunu söyleyen Çetin, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı aslında bizim günümüzü ve geleceğimizi son derece sahih değerler üzerine inşaa etmemiz için kendisinden hız alacağımız çok zengin bir kaynaktır. Bizim milli kimlik inşaa sürecimize katkısı olan son derece önemli bir hazinedir.” dedi.

Çetin konuşmasının devamında, “Milletler kahramanlarıyla, aydınlarıyla, bilim adamlarıyla, sanatçılarıyla vardırlar. Aydın demek, bir kişinin içine doğduğu milletin milli ve manevi bütün değerleri ile donanmış olarak o milletin  sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik anlamda yol ve yön gösteren adam demektir. Yani çağının ve milletinin vicdanı olarak gördüğü olumsuzlukları, kötülükleri, eksiklikleri eleştiren ve bunları telafi etmeye çalışan, aynı zamanda geleceğe dair doğru, iyi, güzel ve faydalı değerleri tevcih eden adam demektir.” ifadelerine yer verdi.

Sunumun ardından ÇAKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi tarafından, Prof. Dr. Nurullah Çetin’e hediye takdim edildi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Nurullah Çetin, kitaplarını imzaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.