DOLAR 32,6014 0.34%
EURO 34,8181 0.17%
ALTIN 2.510,901,08
BIST %
BITCOIN 20928411,94%
Çankırı
16°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

148 okunma

Çankırı’da Malçlı Sebze Üretimi Yaygınlaşıyor

ABONE OL
19 Ağustos 2019 10:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

İlimizde Sebze Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, çiftçilerimizin farklı ürün desenlerinin arttırılması,
Çankırı’da Sebze Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, çiftçilerimizin farklı ürün desenlerinin arttırılması, girdi maliyetinin azaltılması, birim alandan yüksek verim alınarak gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yeni çeşitlerin yaygınlaştırılması, tanıtılması ve altyapısının oluşturulması amacıyla uygulanan “Malçlı Kapya Biber Yetiştiriciliği” kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi destekli sebze fideleri 6 da alanda dikimi yapıldı. Projeden yararlanan çiftçilerimizin malçlı sistem kapya biber tarlaları Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Çakır ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Adem Kaya tarafından yerinde inceleme yapıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Çakır; ” İlimiz için gerek örtü altı, gerekse açıkta sebze üretimi her geçen yıl daha da önem kazanmakta ve artarak devam etmektedir. Malçlı Kapya Biber Yetiştiriciliği ilimizde ilk defa denenmekle beraber bölgemize uygunluğu deneme yapılarak görülmüştür. Malçlı yetiştiricilikte işçilik maliyetlerinin azaltılması ve birim alanda verimin en az %10 artış olduğuna dikkat çekti. Sebze tarımında ürün deseninin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini birlikte sebze üretim miktarımız ve sebze çeşitliliğimiz artacaktır. Önümüzdeki yıllarda kapya biber Çankırı’nın en fazla gelir getiren ürünü olacağı düşünülmektedir, dolayısıyla tüm sebze üreten çiftçilerimizi daha fazla bilgi için Müdürlüğümüze bekliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.