banner198

Çankırı'ya 2 Fakülte, 1 Yüksekokul Müjdesi

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, senatodan Diş Hekimliği Fakültesi kararının çıktığını , Spor Bilimleri Fakültesi ve Kurşunlu’ya açılması planlanan Adalet Meslek Yüksekokulu’nun müjdesini verdi.

Çankırı'ya 2 Fakülte, 1 Yüksekokul Müjdesi
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, üniversitenin 17 Ocak 2019 tarihinde yaptığı senato toplantısı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Kurşunlu’ya açılması planlanan Adalet Meslek Yüksekokulu’nun müjdesini verdi.

15 Temmuz hain darbe sürecinde, gelişim süreci inkıtaya uğradı -

Ayrancı: “11 Mart 2017 tarihinde atandığım Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğünde yirmi iki ayı geride bırakmaktayım. Geçen zaman zarfında önceliğimiz, bilimsel ve teknik alt yapı olarak iyi bir gelişim süreci içerisinde olan fakat yaşanan 15 Temmuz hain darbe süreci nedeniyle gelişim süreci inkıtaa uğramış akademik ve idari personelin, düşen moral ve motivasyonu ve birlikte çalışma yetisini yeniden sağlayarak üniversitemizi yeniden hızlı bir gelişim sürecine sokmak oldu.

Üniversite şehirden kopuk haldeydi –

Açılan yeni fakülte ve enstitülerimizle bilimsel yelpazemizi genişletirken şehir üniversitesi olmamız hasebiyle “şehrin kalbinde şehir ile büyüyen bir üniversite” olmak için amacını taşıdığımız bu hedefte, şehirden kopuk bir hale gelen bu ilim ve bilim yuvasını tekrar Çankırı ile buluşturmanın yanısıra öğrencimiz, akademik ve idari personelimiz ile kurumumuzun bağlılığını arttırma amacını kendimize şiar edindik.” dedi.

Sorunları yerinde tespit edip, pratik çözümler ürettik  -

Milli ve Yerli Üniversite olarak geçtiğimiz kısa dönemde yaptığımız çalışmaların üzerine Uluyazı Kampüsünden Çankırı Kalesinde bulunan Çankırı Fatihi Emir Karatekin Hazretlerinin Türbesine kadar “Külli Akıldan Kuşatıcı Vicdana Birlik Yürüyüşü ’nün ikincisini gerçekleştirdik. Üniversitemize Çankırılı şehitlerimiz için “Şehitler Tepesine” Şehit ailelerimiz, ilimizin yöneticileri ve halkımızla birlikte 200 ağaç dikildi, sözleriyle konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Hasan Ayrancı: “Halkın, personelin özellikle de öğrencilerimizin üniversite yönetimine en kolay şekilde ulaşması için sosyal medya ve tüm iletişim kanallarını en üst düzeyde kullandık. Otobüs durağında, otobüs terminalinde, taksi durağında derste, kampüste yani öğrenci ve halkımızın olduğu her yerde onların yanında olarak sorunları yerinde tespit edip pratik çözümler ürettik.” şeklinde konuştu.

Geçmişi değerlendirip geleceğe ilişkin planlamaları basın mensuplarına aktarmaya devam eden Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın açıklamalarının devamı şu şekilde: “ İkili anlaşmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile bir adım sonrasını gözetirken, yerel ve ulusal yöneticilerle bir araya gelerek beklentilerimizi ve hedeflerimizi masaya yatırdık. Milli bilinci temel esas alarak düzenlediğimiz çalıştay, panel ve konferansların yanı sıra önemli gün ve haftalarda duyarlılığımızı koruduk.

Bilişim ve iletişim çağı olan günümüz şartlarına uygun olarak ulusal TV, yerel TV ve Radyo programları ile üniversitemizi ve hedeflerimizi tüm Türkiye’ye anlatarak bilgilerimizi paylaştık, tanıtımımızı yaptık.

Bu anlamda üniversite tarihimizde ilk defa ulusal bir TV kanalı üniversitemizden canlı yayın yaptı ve Katar krizini hocalarımız değerlendirdi. Afrin’deZeytin Dalı Harekatının kamuoyuna doğru anlatılabilmesi için 5 dilde sosyal medya üzerinden yayınladığımız paylaşımlarla 20 milyon kişiye ulaştık. Fırat Kalkanı Bölgesinde yeni açılan fakülte ve yüksekokulların kurulmasına ilişkin ilk çalışmalarını Suriye Türkmen Cephesi ile birlikte çalışarak ve güvenli bölgeleri esas alarak biz hazırladık. Tüm üniversite olarak millî ödeme yöntemimiz olan TROY’a geçerek ülke ekonomisine destek olduk.

Daha yeni 21 artı beş 26 yeni bölüm açtık şeklinde sizlere açıklama yaparken 2018 yılı kapanmadan dört yeni yüksek lisans ve doktora programı açtık. Bu çalışmaların sağlıklı yürümesi için pek çok kumu kurumu ile işbirliği protokolleri imzaladık.

Uluslar arası anlaşmaya önem verdik. Bir yıl içinde dört yüzü bulan yabancı öğrenciyi Türk Yüksek öğretimine ve Çankırı’ya kazandırdık. Bu yolda Karabük ve Kastamonu Üniversitesi yanında üçüncü bir Anadolu üniversitesi olarak yola koyulduk.

Bilimsel bilgiyi geliştirmek ve “geleceği karşılamak” noktasında dijital dönüşüm ve “dijital uygarlık” dönemi için ciddi hazırlıklara başladık. “ Sınavsız üniversite çalışmalarına deneme dersleri verdik sonuçları değerlendirdik. 

Kapımızı her zaman açık tuttuğumuz öğrencilerimizle hedefimizi daha güçlü bir üniversite olarak belirledik ve bu azim ve kararlılığın meyvelerini toplamaya başladık. Yeni patentler tescil ettirdik; Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarında dereceler aldık.

Tüm bunların yanında üniversitemizi fiziki ve akademik kapasite açısından büyütmek için YÖK ve Cumhurbaşkanlığı yanında diğer ilgili kurum ve kuruluşlara da hazırladığımız dosyalarla gerekli müracaatları yaparak girişimlerimizi sürdürüyoruz.

Bugün burada sizin aracılığınızla Çankırı halkına vereceğimiz müjdelerden ilki kurulmakta olan Kurşunlu İlçemizde açmak istediğimiz Adalet Meslek Yüksekokuludur. Okulun eğitim binasının Sayın milletvekillerimizin ilimiz bürokrasinin katkılarıyla tarafımıza tahsis işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesinin başvuru dosyası hazırlanmış ve bugün itibariyle Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına ilişkin senato kararını çıkardık. Bu fakülte herkesin çok istediği ve bir üniversite için çok önemli bir prestij olan Tıp Fakültesinin de ilk ayağı olmuş olacak.

Nihayet, Spor Bilimleri Fakültesi içinde dosyamız ve fiziki mekânımız hazır olduğundan bunun kararını da senatomuzdan geçirdik ve başvurumuzu yapacağız.

Diğer taraftan daha önce sizlere arz ettiğim gibi bu yıl üç fakülteye eşdeğer 21 artı 5 ile 26 ve yeni dört programla 30 ayrı yeni bölüm açtık.  Bu bölümler öyle sadece fakülte de bölüm olsun diye açılmış bölümler değil. Günün şartlarına, mesleklerine uygun, öğrencilerin istekleri ve Türkiye Cumhuriyetinin gelecek algısı ile uyumlu bölümler.

Uluslararası, ulusal ve yerel bazlı çalışmalar ile hız kesmeden üniversitemizi bilimsel anlamda daha yüksek noktalara getirmek şimdi olduğu gibi yarın da önceliğimiz olacaktır.”

Açıklamasının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Ayrancı, “ Biz azim ve kararlılıkla çatlak seslere ve moralimizi bozmaya çalışanlara aldırmadan şehrimizi ve üniversitemizi “Bilimsel bilgiyi geliştirmek ve “geleceği karşılamak” noktasında dijital dönüşüm ve “dijital uygarlık” dönemi için hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER