banner198

Çankırı Hukuk Fakültesine Kavuştu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Hukuk Fakültesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanı 1385 sayılı kararnamesi resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Çankırı Hukuk Fakültesine Kavuştu!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Hukuk Fakültesi’ne ilişkin Cumhurbaşkanı 1385 sayılı kararnamesi 02.08.2019 tarihli  resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi bugün 2 Ağustos 2019 Cuma günü saat 00:00’da kuruldu. Büyük bir sevinç ve kıvanç duygusu yaşıyorum. Bu güzel noktaya gelmemizde bize destek veren YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç, YÖK Genel Kurulunun muhterem üyeleri, Sayın TBMM Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonu gelmez şükranlarımı arz ediyorum. Allah mahcup etmesin. Fakülte devlete ve millete hayırlı hukukçu nesiller yetiştirsin.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 12:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hukuk öğrencisi
Hukuk öğrencisi - 5 yıl Önce

Hukuk bölümü artık bitti. Bu saatten sonra açılmasının anlamı yok. Keşke güncel teknolojik bölümler içeren fakülte açılsaydı. 5 yıl sonra bu ülke işsiz hukukçular ordusuna sahip olacak

Mehmet
Mehmet @Hukuk öğrencisi - 5 yıl Önce

Yav popilizm yüzünden eğitimi bitirdiniz rektörlerin keyfine göre fakülte olurmu digerleri dolmuşmu da yenisi açılıyor hayret yani ankaradan nasilsa gunubirlik hoca bulunur masrafları bizden vay memleketim

Mustafa YALÇıNKAYA
Mustafa YALÇıNKAYA - 5 yıl Önce

Şimdiye kadar Çankırı üniversitesi topluma ne katkı sağlamış önce onu açıklasalar

Muhafazakar
Muhafazakar - 5 yıl Önce

Kalıplaşmış bozuk zihniyetli ve belli bir görüşün hegemonyası altında boğulmuş hukuk fakültelerinin aksine bu yeni açılan fakültelerde özgür düşünceli hukukçular yetiştirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar köklü hukuk fakültesi mezunu olanların yaptıkları da ortada sonuçta. Hukuk yıllarca belli üniversitelerin tek elinde kalmış. bunu değiştirebilmek için ise çok iyi bir fırsattır bence bu yeni açılan fakülteler. Ülkede iki üç büyük fakültede yetişmiş ve belli bir görüş altında birleşmiş elinde kadehle gezip Anadolu insanını küçümseyen hukukçular kalmayacak bu sayede. Bu küçük Anadolu şehirlerinde okuyan çocuklarımız o kendini beğenmiş batı hayranı hukukçulara diyecekler ki: şakir kardeşinim atrık benim de minibüs var :))

Adil Yilmaz
Adil Yilmaz - 5 yıl Önce

Rektör efendi yagcilıgı bırak ne demek sonu gelmez şükranlarımı arzediyorum.Zaten o üniversiteye hiç yakışmıyorsun.Sen önce sonu gelmez vukuatlarını düzelt.

Ayfer topsakal
Ayfer topsakal - 5 yıl Önce

Çankırımıza hayırlı olsun saglıklı hukukçular yetiştirmek dileğiyle.

Agackakan
Agackakan - 5 yıl Önce

Fazlasiyla universitelerde hukuk fakultesi varken kontenjanlar sisirilmisken gerek var mi

Vatansevdalı
Vatansevdalı - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun memleketimize. Çankırı ya bir çivi çalandan Allah razı olsun

Kurşunlu sevdalısı
Kurşunlu sevdalısı - 5 yıl Önce

Şunu unutmayın bu fakültenin açılması öncelikli olarak binali yıldırımın sonra da o çankırı için bir şey yapmıyor dediğiniz çankırının has evladı akbaşoğludur. Kurşunluya söz verdi sözünü tuttu. Çivitçioğlununda hakkını yemiyelim. Ak parti burada belediyeyi alamasada verdiği sözleri tuttu. İttifakız dedi hakkı esenide kendinden görüp benimsedi.


SIRADAKİ HABER