banner198

Sağlık müdürlüğünden 'vakaya neden geç kaldık' açıklaması!

İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, Sultan Ceylan’ın vefatı ile sonuçlanan olayda ambulansın geç gelmesi ile ilgili basında çıkan iddialara açıklık getirdi.

Sağlık müdürlüğünden 'vakaya neden geç kaldık' açıklaması!
banner145

İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, Sultan Ceylan’ın vefatı ile sonuçlanan olayda ambulansın geç gelmesi ile ilgili basında çıkan iddialara açıklık getirdi.

 

 

Açıklamada dikkat çeken husus ise vakaya geç kalınmasının başlıca nedeni olarak şehir içi trafiğinde geçen zamanın gösterilmesi. Bu nedenle Kampüse ihbardan 15 dakika sonra ulaşan 112 acil müdahale ekibi, kampus içerisinde de yanlış yer tarifi yüzünden 5 dakika boyunca dolaşarak vakayı bulmaya çalıştı. Saniyelerin bile hayati önem taşıdığı zaman dilimi bu şekilde harcanırlen, vakaya ihbarın üzerinden 20 dakika sonra ulaşıldığı ortaya çıktı.

 

 

Konuya ilişkin gerekli ön araştırmanın yapıldığı hususuna dikkat çekilen yazılı açıklamada kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamaya ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

 

 

Açıklamada şunlara yer verildi;

 

Çankırı 112 İl Ambulans servisi il merkezinde 4 ekip ile hizmet vermekte olup, sadece merkezde günlük ortalama vaka sayısı 45 civarındadır.  Bu sayı ilçelerle birlikte yaklaşık 100 vakaya ulaşmaktadır. Olayın gerçekleştiği 21.11.2014 tarihinde Saat 16.58'de 112 Komuta Kontrol Merkezine gelen çağrı ile Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Kredi Yurtlar Kurumu adresinde bayılma vakası ihbarı yapılmıştır. Olay yerine en yakın 112 ekibi bu ihbardan 22 dakika önce (saat 16.36'da) gelen bir çağrı nedeniyle başka bir vakaya yönlendirildiğinden, sonraki en yakın istasyon (Uluyazı Kampüsüne 5 km mesafedeki 2 nolu istasyon)  ise ihbardan 5 dakika önce (saat 16.53'de) yapılan bir çağrı için Ballıca Kampüsü kredi yurtlar kurumuna yönlendirildiği için, o anda bir vakayı devlet hastanesine nakletmiş ve hastaneden ayrılmakta olan  ekibimiz bahse konu vakaya yönlendirilmiştir.

 

Komuta Kontrol Merkezinde görevli personel tarafından ihbarın ve istasyonların durumunun değerlendirilmesi ile ekibe vakanın verilmesi 1 dakika içinde tamamlanmış ve ekibimiz saat 16.59'da Çankırı Devlet Hastanesinden vakaya çıkış yapmıştır. Ancak mesai çıkışı olması nedeniyle Kucaklama Taşı bölgesinde yoğun trafikten dolayı ekibimiz saat 17.13'de (vakaya çıkıştan 14 dakika sonra)  Uluyazı kampüsüne ulaşmıştır. 112 Komuta Kontrol Merkezindeki ses kayıtlarından anlaşıldığı üzere ekibimiz kampüse ulaştıktan sonra yurtlarda hastaya ulaşılamamış, bunun üzerine Komuta Kontrol Merkezi tarafından vakanın tam yerini öğrenebilmek amacıyla vakayı bildirmek için aranan telefon numaralarına geri dönüş yapılarak yardım istenmiş, fakat ilgili şahıslar çok panik halinde oldukları için ekibi doğru yönlendirememiş ve okul yemekhanesi, yurt yemekhanesi, yurt kantini gibi değişik beyanlarda bulunmuşlardır. Son olarak saat 17.19'da yurt kantininde ekibimiz vakaya ulaşmıştır.

 

 

Vakaya ulaşıldığında hastanın kendinde olmadığı tespit edildiğinden ivedilikle hasta monitörize edilmiştir.  Ancak monitorizasyon sonucunda hastanın kalbinin atmadığı görülmüştür. Olay yerinde vakaya 22 dakika süreyle gerekli müdahalelerde bulunulmuş ve kalbin tekrar atması sağlanmıştır. Hastayı hastaneye nakletmek üzere ambulansa alırken hastanın kalbi yeniden durmuştur. Ambulans ekibi yolda yine gerekli müdahaleler ile kalbi yeniden çalıştırmıştır. Ambulans saat 17.51'de (olay yerinden ayrıldıktan 10 dakika sonra) Çankırı Devlet Hastanesine ulaşmıştır. Hastane acil servisinin kapısında hastanın kalbi 3. kez durmuş ve acil serviste devam eden müdahale süreci ile hasta bir kez daha hayata döndürülmüştür. Acil serviste hastanın ilk tetkik ve muayenesi yapılırken hastanın kalbi 4. kez durmuş ve yine ritmin geri gelmesi sağlanarak hasta yoğun bakıma alınmıştır. Ancak yapılan her türlü tedavi ve müdahaleye rağmen hasta 22.11.2014 tarihinde saat 09.45'de hayatını kaybetmiştir.

 

 

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda ihmal ve kusur tespit edilmesi durumunda ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlem yapılacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 03:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
metin özkan
metin özkan - 9 yıl Önce

sayın müdür maşallah mazeret üretmekte üzerinize yok ,,aman sakın ola istanbula görev yapmak üzere yolunuz düşmesin mazallah 50, 000 (elli bin ) nüfuslu çankırıda trafikten bahsettiğinize göre 15,000,000 (onbeşmilyon) nufuslu istanbulumuza geldiğinizde demekki toplu katliam yaşıyacağız ,,,b irkerede kusuru kendinizde arayin yürekli olun ve icabini yapin ,bahsettiğiniz kucaklama taşinin olduğu kavşak tan geçmek için kullanacağiniz en az on altarnetif var ,,
izmir anal escort

Erdem
Erdem - 5 yıl Önce

Bilmeden konusuyor herkes. 112deki sistemi bilen herkes anlatilanin dogru oldugunu bilir. Inanmayan gelsin 2-3 gun 112nin calismasini takip etsin. Hastaneden cikan aracin o saatte oraya varmasi gayet normal. Sanssizlik sehir ici ambulanslarin o saatte girevde olmasidir

ercan
ercan - 9 yıl Önce

kucaklama taşı gerçektende rezalet hele mesai saati cıkısında bunu herkez biliyor..polis buna önlem almalı bencede..altarnatif yollarda açılmalı ....nufus 2 katına cıkınca çankırıda yaşanmaz.....

Suleyman ceylan
Suleyman ceylan - 9 yıl Önce

Bana o ambulansi ver 5 dk oraya gitmezsem canimi al zaten aldiniz.Hukuk herkes içindir o mobesekayitlari hersey ortaya cikacak acimiz dindiginde sizin aciniz başlayacak 1.özel hastane doktoru 2.o ambulansi gönderen ve 25 dk oraya varan uluyazi kampüsünü bulamayan ambulans şoförü 3.ambulansta gerekli ekipmanin olup olmadigi 4.yurt içindeki nöbetçi hemşire 5.yurt yönetimi ve rektörlük hepiniz rahat uyuyun siz rahatiniza bakin benim kardeşim yatiyor mezarda.

Celal Hayta
Celal Hayta - 5 yıl Önce

Çankırı 112 İl Ambulans servisi il merkezinde 4 ekip ile hizmet vermekte olup, sadece merkezde günlük ortalama vaka sayısı 45 civarındadır. Bu sayı ilçelerle birlikte yaklaşık 100 vakaya ulaşmaktadır....... işte Çankırı'ya verilen değer... 4 ekip.. bunu ben değil il sağlık müdürü söylüyor... Kucaklama taşı ışıkları tam rezalet... trafik şubenin araçları başta yolu tıkıyor... bazen ışıklardan tek şerit geçiyor ve trafik şubenin gözü önünde. trafik şube ne yapıyor???? hastane dönüşü! !!! radar koyup vatandaşa ceza kesme derdinde... trafik şube Çankırı'nın trafik sorununa çözüm bulma derdinde değil. Vatandaşa nasıl ceza yazarım derdinde... HİÇBİR SİYASİ ÇANKIRI VE ÇANKIRI'LIYI SEVMİYOR... BİR HASTANE SORUNUNU ÇÖZEMEYEN DEVLET HASTANESİNDEKİ ASANSÖR, ACİL, PERSONEL SIKINTISI, SORUNLARINA YILLARDIR ÇÖZÜM YOK.... ÇANKIRI'LI BU MEMLEKETE NE KÖTÜLÜK YAPTI???? DEVLETİN BÜTÜN CEZA YASALARI SADECE NERDEYSE ÇANKIRI'LIYA KESİLİYOR.. ÇANKIRI HALKI DEVLETİNE SADIK OLDUĞU İÇİN ÇANKIRI BOŞVERİLMİŞ DURUMDA.... ÖZELLİKLE SABAH VE MESAİ SONUNDA LİSE KAVŞAĞI. .. KUCAKLAMA TAŞI KAVŞAĞI VE İSTASYON KAVŞAĞİNDA TRAFİK POLİSİ 1 SAAT DURSUN TRAFİK SORUNU YÜZDE 40...50 RAHATLAR... KİM YAPACAK??? TRAFİK ŞUBE SORUN ÇÖZME DEĞİL SORUNLARDAN MAĞDUR OLANLARA CEZA KESME DERDİNDE. ... SİYASİLER Mİ..... neyse......

SIRADAKİ HABER