banner306
banner198

İşte yenilenen yüzüyle Atatürk stadımız!

İşte yenilenen yüzüyle Atatürk stadımız!

İşte yenilenen yüzüyle Atatürk stadımız!
banner145
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 6 Mart 2014 tarihinde ihalesi, 8 Nisan 2014 tarihinde sözleşmesi, 17 Nisan 2014 tarihinde de yer teslimi yapılarak bakım ve onarım çalışmaları başlatılan Atatürk Stadyumu’nda çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Yaklaşık 6 ay önce bakım ve onarım çalışmalarına başlanan ve 2.106.598,41 lira tutarında ihale bedeli olan stadın drenaj ve altyapısı komple yenilenerek doğal çim yüzeyi değiştirildi, sahanın dış zeminleri sentetik çim ile kaplandı, saha etrafına 6 kulvarlı poliüretan zemin kaplamalı tartan atletizm pisti yapıldı, Saha çizgileri çizildi, otomatik çim sulama sistemi yapıldı, açık ve kapalı tribünün acil iniş ve çıkış merdivenleri yenilendi, yedek kulübeleri ile açık tribünde 1.368 adet, kapalı tribünde 3.038 adet olmak üzere toplam 4.406 adet koltuk yenilendi, tribünlerin beton zeminlerinin bakım ve onarımı yapıldı, ambulans giriş kapısı uzaktan kumandalı otomatik raylı sisteme dönüştürüldü, elektronik skorbord takıldı. Ayrıca tenis kortunun zemini tartan piste dönüştürülerek etrafına tel örgüsü çekildi, stadın içinde tenis kortunun yan tarafındaki alana sentetik çim yüzeyli mini futbol sahası yapıldı, uzun atlama kum havuzu yapıldı, çekiç atma güvenlik halat demir direkleri yenilendi.

Foto galeriye git 


1967 yılında yapılmış bir tesis olmasına rağmen, bugüne kadar böyle önemli bir bakım ve onarımdan geçmeyen Atatürk Stadı, yaklaşık 15 gün içerisinde çalışmaların tamamlanmasıyla FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) standartlarında bir sahaya, IAAF (Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu) standartlarında bir atletizm pistine kavuşarak, yepyeni yüzüyle sporseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Foto galeriye git 


Atatürk Stadyumu’ndaki çalışmaları yakından takip eden ve gelinen son durumun memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Vahdettin Özcan, “Yenilenen yüzüyle Çankırı’mıza yakışır bir stadı ilimize kazandırıyor olmanın büyük bir mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. İlimize  ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Stadın bakım ve onarım çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304