Canik’ten Milli ve Manevi Dönüşüm

Canik’ten Milli ve Manevi Dönüşüm

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Pazartesi günleri gerçekleştirdiği Müdürler Toplantısı'nda yapılan ve hedef projeler hakkında başkan yardımcıları ve birim müdürlerine bilgiler veriyor. Toplantıda konuşan Başkan Genç, ” Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız projeler çok anlamlı. Çünkü gençlerimizi ne kadar donanımlı, milli ve manevi değerlerine yetiştirirsek geleceğimiz o kadar parlak olur” dedi.

 

GENÇLER İÇİN PROJELER

Geleceğimiz olan çocukları, gençleri önemsediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ”Gençlerimizi seviyoruz, önemsiyoruz. Onlar için ilçemizde eğitim yuvaları açtık, Canik Kültür Merkezi'ni, Hasan Doğan Spor Merkezi'ni, Gençlik Merkezi'ni, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüzü, Oyuncak Müzesini yaptık. Bunların yanında çocuklarımıza belediyemizde Akademik Belediyecilik birimi oluşturarak yer verdik. “Gelecek Vizyonum” projemizle ilçelerimizdeki toplam 3 bine yakın öğrencimize gelecek vizyonlarını, ufuklarını arttırıcı bir çalışma gerçekleştirdik. Yine “ Samsun’un Gençleri Milli Mücadele Yolunda” projemizle gençlerimizi Kurtuluş Savaşı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gittiği Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum şehirlerine gönderiyoruz. Hanım konaklarımızdaki sıbyan sınıflarımızda değerlerine bağlı 0-4 yaş eğitimleriyle çocuklarımızın geleceğini şekillendiriyoruz. İstiyoruz ki, çocuklarımız, gençlerimiz milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek büyüsünler” dedi.

EĞİTİM, FİZİKİ YATIRIMLARDA ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Yaptıkları eğitim ve kültür yatırımları ile temel eğitimin yanısıra ilim-irfan sahibi kendi değerlerini öğrenen bir gençlik yetiştirdiklerini dile getiren Başkan Genç, "En çok önemsediğimiz yatırımlar, eğitim, kültür ve değerlerimiz olmuştur. Çocuklarımızı bu üç alanda geleceğe hazırlıyoruz. Sadece çocuklarımızı değil hanım kardeşlerimizi de eğitiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Bu manada biz eğitimin içine annelerimizi, ailelerimizi de katıyoruz. Bize göre kültür ve eğitim yatırımları, yaptığımız tüm yatırımızdan daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

'DEĞERLERİMİZ TESİSLERDE YAŞIYOR'

Bir şehrin veya bir ülkenin sadece fiziki yatırımlarla geleceğe taşınmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Osman Genç, "Şehrimize ruh kazandıracak, değerlerimizi öne çıkaracak yatırımlar yapıyoruz. Çocuklarımızın öğrenmesi ve geleceğe taşınması amacıyla, yaptığımız sosyal ve kültürel tesislerine değerli Türk ve İslam büyüklerinin adlarını veriyoruz. Örneğin Karadeniz'in en büyük eğitim kampüsümüzün ismini Mevlana koyduk. Yine ilçemiz genelinde yaptığımız Hanım Konaklarına değerli Türk ve İslam kadınlarının adlarını veriyoruz. Bu sayede çocuklarımız değerlerimizi öğreniyor. Geleceği fethetmek istiyorsak çocuklarımızı değerleriyle büyüyen, geçmişine bağlı ve geleceği algılayabilecek donanımda yetiştirmek zorundayız. Şeyh Edebali’nin de dediği gibi, ‘Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini bilesin’ " diye konuştu.

BAŞKAN YARDIMCILARININ VE MÜDÜRLERİN GÖRÜŞLERİNİ ALDI

Milli, manevi ve evrensel değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için yaptıkları çalışmaları birim müdürleri ve başkan yardımcılarına anlatan ve onlardan görüşlerini alan Başkan Genç,” Ekip olarak hep birlikte ilçemize, şehrimize hizmet ediyoruz. Canik’teki bu başarının altında ekip ruhu ve istişare yatıyor. Yaptığımız her proje ortak aklın, çalışmanın ve istişarenin ürünüdür. Dolayısıyla çalışanlarımızın, müdürlerimizin ve başkan yardımcılarımızın görüş ve önerileri önemlidir” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.