Canikli: Banka senedi yurt dışına ihraç edilecek

Banka senedinin sadece döviz cinsi olacağını ve yurt dışına ihraç edileceğini belirten Canikli, çalışmaların tamamlandığını ilk somut uygulamanın hayata geçeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKKB) olağan genel kurulunda açıklamalarda bulundu. 

Canikli, banka senedinin sadece döviz cinsi olacağını ve yurtdışına ihraç edileceğini söyledi.

Nurettin Canikli ayrıca, banka senedinin Merkez Bankası tarafından kullanılmasının söz konusu olmadığını ifade etti. 

Aktiflerin bir kısmının menkulleştirilerek (banka senedi) yurtdışına döviz cinsinden ihraç etme çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Canikli, "Bununla ilgili talep de var, ilk somut uygulamasını hayata geçireceğiz" demişti.

'Finans sistemimiz desteklemeseydi, ulaşamazdık'

"KGF destekli kredilerin 1,5 aylık süreçte 140 milyarın üzeridne hacme ulaşması takdir edilmesi gereken bir durum" diyen Canikli, "Finans sistemimiz reel sektörü desteklemeseydi güçlü büyüme rakamlarına ulaşamazdık. Amacımız Türkiye'yi güçlü büyüme patikasına çıkarmak" şeklinde konuştu. 

'En kötü geride kaldı'

Canikli, tahminlerin dışında gelişen dalgalanmanın geride kaldığını, piyasaların normal seyrine döneceğini, şartlar ne olursa olsun bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini belirtti. Canikli, enflasyon, işsizlik ve faizlerdeki durumun geçici olduğunu, en kötünün geride kaldığını bildirdi.