Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylamasına sunulacağı 16 Nisan'da ilçeden güçlü bir evet çıkması için gece gündüz çalışmalarını sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum gezileri kapsamında gündüz Yavuzselim Mahallesi'nde kahvehane toplantısında vatandaşlarla buluştu, akşam ise Mavi-Yeşil Konutlarında gerçekleştirilen ev toplantısında vatandaşlara yeni sistemi anlattı.

ESKİ TÜRKİYE'DEN KURTULACAĞIZ

Eşi Nimet Genç, AK Parti eski milletvekili aday adayı ve eski İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) Başkanı Filiz Yavuz'un da katıldığı ev toplantısında vatandaşlarla sohbet eden ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliğini anlatan Başkan Genç, "Türkiye bugün bir yol ayrımında. Yeniden tarih sahnesinde yer almak için; güçlü bir Türkiye için 'evet' diyoruz.16 Nisan eski Türkiye'den kurtulma günüdür. Yeni Türkiye'yi 'evet' diyerek birlikte kuracağız" dedi.

İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ

Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesi içerisinde olduğu bu süreçte sistemi ve kurumları yenilemenin zaruret haline geldiğini belirten Genç, "Çanakkale'deki birlik ve kardeşlik ruhunu bugüne yansıtarak yeni sistemde de benzer bir birlik ruhunu tesis edeceğiz. Bunun için diyoruz ki, 16 Nisan'da yapılacak referandumda sandıktan güçlü bir evet çıkaracağız ve Türkiye büyük yürüyüşüne devam edecek. Artık hiçkimse ve hiçbir güç, Türkiye'yi yolundan çevirmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecektir. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye bölgesine ışık, mazlum coğrafyalara ise daha fazla umut olacaktır" şeklinde konuştu.

YATIRIM VE İCRAATLAR HIZLANACAK

Yeni sistem ile birlikte Türkiye'nin önünün açılacağını, ekonomideki yapısal dönüşümün hızlanacağını, 2023 başta olmak üzere bütün hedeflerin daha da yukarıya taşınacağını belirten Genç, "Yeni sistem ile birlikte yatırım ve icraatlar hızlanacak ve yaygınlaşacak. Yeni sistem ile birlikte ekonomide hedeflenen dünyada ilk 10'a girme iddiamız daha da güçlenecek. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye'nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır. Geleceğe güvenle bakan bir Türkiye'de hızlı bir reformlar dönemi başlayacaktır. 15 Temmuz bir milattı, 16 Nisan'la birlikte Türkiye artık yepyeni bir çağa giriş yapacaktır" ifadelerini kullandı.