Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstiklal Caddesi'nde bir işyerinin açılışına katıldı. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, işyerinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Osman Genç, açılış öncesi yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişiminde şehirlerin önemli rol oynadığına dikkat çekerek, kalkınmanın yerelden başladığını ve Canik Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projelerle Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağladıklarını söyledi.

KATKI SAĞLANDI

Türkiye'nin ve Samsun'un hedefleri olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlerken, şehirlerimiz de gerçekleştirilen her yatırımla ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Biz de Canik Belediyesi olarak, 'kalkınma yerelden başlar' anlayışıyla, son 14 yılda her alanda yaptığımız yatırımlarla gerek istihdam, gerek şehircilik, gerekse kültürel ve sosyal dönüşüm açısından sadece şehrimizin değil, ülkemizin de kalkınmasına önemli katkıda bulunduk" dedi.

SAMSUN ÖNEMLİ ŞEHİR

Dünyada artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, "Şehirlerimizin kendi kaynaklarını oluşturabilecek fırsatlar ortaya koyması lazım. Her şeyi merkezden beklemeyen, yerel kaynakları harekete geçirerek sorunları çözen bir yaklaşım göstermeliyiz. Bu manada 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Biz bunun için sürekli gelişim, sürekli değişim diyoruz. Geçmişte çok önemli bir ticaret merkezi olan Samsun, 3. bin yılda da yakın gelecekte önemli bir stratejik şehir olacaktır. Dolayısıyla açılan her işyeri şehrimizi hedeflerine biraz daha yakınlaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Osman Genç, konuşmaların ardından işyerinin açılışını gerçekleştirdi ve
vatandaşlarla sohbet etti.