Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak referandumda güçlü bir 'evet' denilmesi için gece gündüz çalışıyor. Düzenlenen toplantılarda Başkan Genç, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili vatandaşların sorularını cevaplıyor.

GENÇLER VE ESNAFLARLA BULUŞTU

Referandum çalışmaları kapsamında Hacıismail Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları'nın organize ettiği "Genç Kürsü"nde konuşan Başkan Genç, son olarak Samsun Marangozcular ve Döşemeciler Odası ile Madeni Sanatkarlar Odası üyeleriyle biraraya geldi. Gittiği her yerde neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan Başkan Genç, referandumda sandıktan evet çıkması halinde koalisyon döneminin sona ereceğini söyledi.

HER EVET ÇOK ÖNEMLİ

Referandumunun memleket meselesi olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Türkiye'nin iyiliğini, güzelliğini istemeyen güçler içerde ve dışarıda çalışıyorlar. Bir taraftan terör örgütleri diğer taraftan dış devletlerin maşaları ülkemize musallat oldular. Adeta yeniden İstiklal Harbi verdiğimiz bugünlerde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir de ekonomik darbeyle paranın ayarını bozmaya çalıştılar. Şimdi bütün bunların kökünü kazımak, güçlü bir Türkiye olarak ayağa kalkmak için yeni bir dönemin başlangıcındayız. Onun için her bir evet çok önemli" dedi.

PARTİ MESELESİ DEĞİL

Ülkesini, memleketini, milletini seven insanların yapması gerekenin evet oyu vermek olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Padişahlık, tek adam yönetimi, diktatörlük söylemlerinin hepsi yalan dolan. Bölgemizde sınırlar yeniden çizilmeye çalışılıyor. Bu durumdan güçlü olarak çıkmak için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor. 16 Nisan'daki referandum, bir seçim veya parti meselesi değil, güçlü ve bağımsız bir Türkiye için fırsattır" diye konuştu.

GENÇ, TABLOYU ERDOĞAN'A VERECEK

Başkan Osman Genç, mahalle mahalle gezerek referandum için vatandaşlardan evet oyu isterken, ressam Eyüp Selçuk Yazıcı, Yeni Türkiye Yolunda konferansları başta olmak üzere referandum çalışmalarıyla yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlayan Başkan Genç'e sürpriz yaptı. Ressam Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resmettiği yağlı boya tablo hediye etti. Yazıcı'ya güzel sürprizi için teşekkür eden Başkan Genç, el emeği tabloyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vereceklerini belirtti.