Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çanakkale Belediyesi’nin dezenfektanlarını CHP merkez ilçe başkanının eczanesinden satın alması tepkilere neden oldu. Başkan Ülgür Gökhan, konu hakkında hassasiyet göstereceklerini söyledi.

Çanakkale Belediyesi denetim komisyonu, gider evraklarını incelerken, bir detayla karşılaştı. Çanakkale Belediyesi, doğrudan temin yoluyla CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a ait Cumhuriyet Eczanesi’nden hidrojen peroksit dezenfektan satın almış. Bu durum ortaya çıktıktan sonra Çanakkale Belediyesi AK Partili meclis üyeleri konuyu nisan ayı meclis toplantısına taşıdı.

Haberin Devamı

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

‘Bu ticaret etik değil’

AK Parti Çanakkale Belediye Meclis üyesi Özlem Karadayı nisan ayı Çanakkale Belediye Meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmasında, önemli konulara dikkat çekerek, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a ait eczaneden doğrudan temin yoluyla 32 bin 300 TL’lik dezenfektan satın alımı konusunun etik olup olmadığını sordu. Yasal olarak bir sıkıntı olmasa da bu ticareti doğru bulmadıklarını ifade etti.

Kafalarda soru işareti var

CHP’li bir belediyenin CHP Merkez İlçe Başkanı’na ait eczaneden hidrojen peroksit dezenfektan alması kamuoyunda soru işaretleri bıraktı. Başkan Ülgür Gökhan Nisan ayı meslis toplantısında, "Doğru hassasiyet gösterilmesi gerekiyor dikkate alırız" dedi.

 Biz de kafalardaki bu soru işaretlerini yanıtlamak için Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a soruyoruz:

Çanakkale’de yaklaşık 300, merkezde ise 78 eczane varken, neden bu alımı CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a ait Cumhuriyet Eczanesi’nden yaptınız?

BODRUM SOKAKLARI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ!

Bodrum’da yaşamakta okurlarımızdan son bir hafta içinde çok fazla şikâyet aldık.

Gelen şikâyetlerden yalnızca iki tanesini buraya aldık. İlk olarak, Muğla Bodrum Gümbet Mahallesi, Erguvan Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, Bodrum sokaklarının çöplüğe döndüğünü belirterek,  “Bodrum Belediyesi asli görevi olan çöp alma işlemini bile yerine getiremiyor.  Tam kapanmadan dolayı çok sayıda vatandaş Bodrum’a geldi ancak belediye hizmet veremiyor” diye şikâyette bulundular.

Haberin Devamı

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

İkinci aldığımız şikâyet ise Bodrum, Ortakent, Elmalı Sokak’tan geldi. Okurlarımız, “Bölgedeki arıtma istasyonu arıtma suyunu 12 ay boyunca, 7/24 saat süreyle yeşil araziye veriyor. Bu yüzden burada sinekten geçilmiyor. Bütün arazi sinek yatağı olmuş durumda. Acil ilaçlama yapılmasını talep ediyor ve arıtma suyunun bu şekilde verilmemesini istiyoruz” diyorlar. Umarız Türkiye’nin en gözde tatil beldesi olan Bodrum’da belediye gerekli tedbirleri alır ve bir daha bu görüntülerle karşılaşmayız.

ÇİÇEKLERDEN RENK CÜMBÜŞÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kendi fidanlığında yetiştirdiği çeşitli türden çiçekleri park, bahçe cadde ve sokaklarda kullanarak görsel bir şölen oluşturuyor. Kendi kurduğu Akçakale fidanlığındaki seralarda çeşitli türlerde binlerce kışlık ve yazlık çiçek üreterek park ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmalarıyla insan ve çevre ilişkisini ön planda tutularak çevrenin sağlıklı bir ortama kavuşturulması ve vatandaşların daha yaşanabilir mekânlara kavuşturulması için çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa’daki parklar, caddeler ve refüjler Akçakale fidanlığında yetiştirilen tagates (kadife çiçeği), vinca (Cezayir menekşesi) zinnia, petunya gibi çiçeklerle süsleniyor. Belediyenin kendi imkânlarıyla yetiştirilen çiçekler şehre ekonomik yönden kazanç sağlarken, peyzaj çalışmalarıyla şehre ayrı bir güzellik katıyor. Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında ilk etapta kışlık çiçek yetiştirerek başladığı üretimine 2021 yılında yazlık çiçek üreterek devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Akçakale fidanlığında üretilen yaklaşık 1.5 milyon çiçek 13 ilçede park, bahçe, cadde ve refüjlerde renk cümbüşü oluşturuyor.

Haberin Devamı

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

‘KOKUDAN EVDE OTURAMIYORUZ’

İstanbul, Fatih, Şehremini Mahallesi, Ziya Gökalp Sokak’ta Şebnem Apartmanı’nda oturmakta olan okurlarımız, şikâyetlerini şöyle ifade ettiler:  “Apartmana giriş kapısının önündeki rögarda çökme olduğu için giriş kattaki dükkânı pis gider basıyor ve apartmanın içi lağım kokuyor. İSKİ’ye sekiz ay önce bir dilekçe verdik, ama hâlâ çözüm yok. Bir ay kadar önce rögar yine tıkandığında İSKİ’yi arayıp durumu anlattık ancak ne gelen var ne de giden. Kokudan evde oturamıyoruz artık.” Okurlarımızın bu şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerine duyurmuş olalım.

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

SORUN ORTADAN KALDIRILDI

Ankara, Çankaya, Sancak Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, Cidde Caddesi, 546. Sokak girişindeki kaldırımda uzun zamandır kırık olan ama değiştirilmeyen kapağın onarılmamasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 3 Mayıs 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Ortada çukur var, yandan geç!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine hızlıca harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ekiplerine teşekkür ederiz.

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

ASKİ BETON BÜZLERİ ALDI

Ankara Etimesgut, Oğuzlar Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, 1564. Cadde ile 1576. Sokak’ın kesiştiği yerde yapılan yağmur suyu ızgara çalışmasından sonra arta kalan beton büzlerin iki aydır kaldırılmadığından şikâyetçiydi. 3 Mayıs 2021 Pazartesi günkü nüshamızda “Belediye beton büzleri unuttu mu?” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine hızlıca harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri tarafından beton büzler kaldırılarak, bölge temizlenmiştir. Teşekkürler Ankara Büyükşehir Belediyesi.

Çanakkale’de başka eczane yok muydu

“Kaldırımlar yayalarımızın daha rahat ulaşım sağlaması için düzenlenmiştir"

İstanbul, Sultangazi, Cebeci Mahallesi, 2564 Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Ayhan Yazıcı, belediyenin yeni yaptığı kaldırımın yolun genişliğinin iki katı büyüklüğünde olmasının yayalara bir faydasının olmadığını belirtmiş, arabaların kaldırıma park etmesinden dolayı evlerinden çıkamaz hale geldiklerinden şikâyet etmişti. Biz de gazetemizin 3 Mayıs 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Sultangazi sokaklarına duble kaldırım!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine Sultangazi Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada “Kaldırımlarımız yayalarımızın daha rahat ulaşım sağlaması için düzenlemiştir. Engelli ve yaşlı komşularımız başta olmak üzere tüm komşularımız için ayrılan yaya kaldırımlarını ihlal eden araçlar tespit edilip, emniyet birimlerine iletilerek cezai işlem uygulanmıştır. Kaldırımların yayalar için olduğu hissiyatına katkı sunan bu haberiniz için teşekkür ediyoruz” denildi.

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...