Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü kutlandı

Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü kutlandı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.


Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa ile Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal'ın İmaret Tepe şehitliği anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan tören Şair Zihni Kültür Merkezi'nde devam etti. Programda konuşan Vali Pehlivan, Çanakkale Savaşı'nın sıradan bir savaş olmadığını, aynı zamanda adeta bir okul gibi olduğunu söyledi.


Vali Pehlivan, Çanakkale'nin milli ve manevi ruhun tezahür ettiği bir okul olduğunu belirterek, "Çanakkale sadece o günlere ait değil, bugünlere de yarınlara da ışık tutacak bir okul. Çanakkale bizim milletimizin yeniden doğduğu, yeniden ayağa kalktığı, imkansızlıkları inançla dize getirdiği bir meydan, bir arena." dedi.

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini konu alan tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.