""

Çanakkale Zaferi tarihin en büyük destanlarındandır « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:03

Çanakkale Zaferi tarihin en büyük destanlarındandır

Yozgat Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, Çanakkale geçilmez dedirten sağlam bir inanca, sarsılmaz bir ruha sahip olduklarını belirterek, Çanakkale Zaferi tarihin en büyük destanlarından biri olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi tarihin  en büyük destanlarındandır
Son Güncelleme :

19 Mart 2018 - 9:38

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Altuntaş, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Deniz Zaferinin 103.ncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferinin önemine değindi.
Altuntaş, açıklamasında şunları kaydetti: “Çanakkale zaferi, tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, kurtuluş savaşına ve nihayetinde cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da, çok önemli bir konuma sahiptir. Vatan topraklarının 4 bir yanından gelerek, Çanakkale de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin, ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya, en gür sesle ilan etmiştir. İnanıyoruz ki, yüksek ruh o millet şuuru, o vatan sevgisi, bu topraklar üzerinde ebediyete kadar sürecektir. Millet olarak yokluklar içerisindeyken bile, Çanakkale geçilmez dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Dün olduğu gibi bugünde yarında ülkemizin birliği ve egemenliği için canımızı vermekten sakınmayacağız. İnsanlık tarihinde her zaman canlı olan millet ruhu dün Çanakkale’de tecelli ettiği gibi bugünde Afrin’de tecelli etmiştir.Dün Çanakkale’de yazdığımız destanları bugün Afrin’de yazıyoruz.Kim bilir yarın hangi zulüm şehrinde bu destanlarımıza destan katacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.