Serdivan Şehitliği'nde çelenk sunma programı ile başlayan resmi törenin ardından Yorgalar Şehitliği ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ziyareti gerçekleştirildi. Başkan Toçoğlu, daha sonra ise Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi'nin hazırlamış olduğu anma programında yer aldı.

103. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yılı dolayısıyla düzenlenen programlara Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Garnizon Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, kamu kurumu temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Zaferi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, 'Bundan 103 yıl önce Çanakkale'de bir millet kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bir zafer elde etti. Kahraman Mehmetçiğimiz Çanakkale'de tarihin en büyük destanlarından birini yazdı. Bugün, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz. Milletimizin var olma mücadelesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz' ifadelerini kullandı