Çanakkale Şehitleri Çaykara´da Anıldı

Çanakkale Şehitleri Çaykara´da Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü sebebi ile Çaykara İlçesinde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü sebebi ile Çaykara İlçesinde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok katıldı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs Salgın tehlikesi sebebi ile Trabzon Valiliğinin talimatları doğrultusunda diğer protokol üyeleri Çelenk Sunma programına katılmadılar.

Programda Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Salih Çiğdem ve Çaykara Belediyesi adına Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunuldu

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan Resmi Program Dünyayı etkisi altına alan Koron a Virüsü sebebi ile İptal edildi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ

Ülkemizin Bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile andıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ecdadımızın cesareti ile kocaman yüreği ile Çanakkale´de tüm dünyaya meydan okuduğunu ve kocaman yürekleri ile Tarihe ?Çanakkale Geçilmez? destanını ezberlettiklerini ifade etti./resimler/2020-3/18/1115012904027.jpgHer sene 18 Mart tarihinde İlçemizde bulunan Şehit mezarlarını ziyaret ettiklerini,Şehit ailelerini ziyaret ederek millet olarak onlara minnet duygularımızı ifade ettiğimizi ifade eden Kaymakam Salih Çiğdem bu sene ise Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü ve hastalığın bulaşıcı olm a tehlikesi sebebi ile insan sağlığına verdikleri büyük önemden dolayı 18 Mart´ta Şehit Mezarı ziyaretlerini gerçekleştiremeyeceklerini ancak İlçemizde bulunan Şehit Ailelerinin tamamı ile telefonda görüşeceklerini Virüs tehlikesinin ortadan kalkmasının ardından ise ilk fırsatta bu ziyaretleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaymakam Çiğdem konuşmasına şu şekilde devam etti.

 

Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

 

 Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya ´Çanakkale Geçilmez´ diye yazılan bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır.

 

 Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.

 

 Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü ve Çanakkale zaferinin 105.yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum? dedi.

 

Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu zor dönemden biran önce kurtulmasını temenni ediyorum/resimler/2020-3/18/1145296963430.jpg 



İlginizi Çekebilir