Lütfen bekleyin..



Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi açıldı

21 Mart 2018, 19:32 - Okunma: 2808

Batman Üniversitesi tarafından “Çanakkale Kardeşliği” Programı kapsamında hazırlanan “Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi”, Batman Park AVM’de halkın gezisine açıldı.

“Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi”nin açılış törenine Rektör Aydın Durmuş, TÜRKAB il Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Selman Tür, Batman Park Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şükrü Deniz, Üniversite personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi’nde konuşan Rektör Durmuş, Çanakkale Savaşları’nı anarak; bir milletin varoluş mücadelesini, genç-yaşlı, doğulu-batılı demeksizin, bu toprakların ekmeğini yiyen, suyunu içen vatan evlatlarının kanıyla ve canıyla mücadelesini, birlik ruhunu ve şehadet şerbetine koşanları andıklarını söyledi.  

 

Rektör Durmuş, “Çanakkale ruhu Kürdü-Türkü-Arabıyla birliktelik ruhudur. Bedenleri farklı, etnik kimlikleri farklı ama ruhları İslam olan tek ruhtur. İşte bu fotoğraf sergisi ile milletimizin yeniden tek ruh olması için açtık. Çanakkale Şehitliği gezilerimizi de bu kapsamda milli ve manevi birliğin güçlenmesi için yaptıklarını ve şuana kadar 200 gencimizi gönderdik. İnşallah bu gezileri yıl içine yayarak devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=