ÇANAKKALE Gezici Müze Tırı Gölhisar’da |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika, ÇANAKKALE Gezici Müze Tırı Gölhisar’da |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika,
hava Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,3400 %% -0.07
EURO 34,8790 %% 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 %% -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 %% -0,14
BITCOIN 63.825,19 %1.416
SON DAKİKA

ÇANAKKALE Gezici Müze Tırı Gölhisar’da

Son Güncelleme :

20 Kasım 2015 - 21:25

ÇANAKKALE Gezici Müze Tırı Gölhisar’da

Gölhisar Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi Tırını Gölhisar halkıyla buluşturdu.

Tarih araştırmacısı ve yazar Ahmet Uslu tarafından kurulan, Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye turuna çıkan gezici müzeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sergiyi ziyaret eden Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, müzeyi gezerek o dönemde savaşta kullanılan malzemeleri inceledi. Çanakkale Gezici Müzesi Tırı ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Başkan Canural, müzenin önemine işaret etti.

Gezici Müze Tırının Gölhisar’a getirilmesinde, başta bu tırı düzenleyen Tarihçi Yazar Ahmet Uslu Olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Başkan Canural, “ Bugün ilçemiz için müstesna birgün. Çanakkale Gezici Tırını gezerek, Havranlı Seyit Onbaşısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ile 250 bin şehidiyle, Seddülbahir’i ile, Conkbayır’ı ile Anafartalar’ı ile gerçekten o tarihi günleri yeniden yaşadık. Bir doktor ve baba olarak, kendi oğlu ağır yaralı getirildiği zaman “ona yapacak bir şey kalmamış” deme fedakarlığını gösteren o doktor büyüğümüzü yeniden burada hatırladık. Çanakkale, 250 bin şehit verdiğimiz ama zafer ile sonuçlanan Türk tarihinin en büyük destanıdır” dedi.

Çanakkale Gezici Müze Tırı Yetkilisi de yaptığı açıklamada; “Amacımız Anadolu’yu il-il, ilçe-ilçe gezip, Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımıza, Çanakkale’yi ayağına getirmektir. Müzemizde 4 bin adet tarihi eserin yanında görsellerimiz ile birlikte o zaferi gençlerimize, yaşlılarımıza bilmukabele herkese anlatmaktır. Gölhisar Belediye Başkanımız Dr. Ramazan Canural’a gösterdiği yakın ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

----- REKLAM -----