Can Bonomo’dan yeni albüm

Müzisyen Can Bonomo, iki yılın ardından, dördüncü albümü ‘Kainat Sustu’ ile sevenlerinin karşına çıkıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
15 Mart 2017 Çarşamba

Can Bonomo ve  ‘Kâinat Sustu’

Can Bonomo, iki yıl aranın ardından yayınlayacağı dördüncü albümü ‘Kâinat Sustu’nun lansman konseriyle Lokalize serisi kapsamında 15 Mart’ta Zorlu Studio’da! Şanatçı, “Bu albüm benim adımımdır. İnsanlık adına eminim çok küçük. Ve fakat vicdanım adına ehemmiyeti ölçülemez” diyor çalışması ile ilgili. Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanacak olan albüm, Bomomo’nun diğer tüm albümleri gibi The FatLab’de kaydedildi. Albümdeki tek cover parçanın dışındaki tüm söz ve müzikler Can Bonomo imzalı. Özge Fışkın’ın  arka vokal olarak yer aldığı albümde düzenlemeler de Bonomo’nun başından beri yol arkadaşı olan Can Saban tarafından yapıldı.

www.zorlupsm.com


Cristina Ortiz’den ‘Saf CHOPIN’

16 Mart akşamı, Sakıp Sabancı Müzesi ‘the Seed’ piyanonun Brezilyalı divası Cristina Ortiz’i ağırlıyor. Piyanistliği ve otuzdan fazla albümü ile uluslararası arenanın ‘Büyük Hanımefendileri’den biri olarak kabul edilen Ortiz, bugün, zamana meydan okuyan ustalığıyla dünyanın en saygın virtüözleri arasında yer alıyor. Doğasındaki geleneksel Brezilya kültürünün tutku dolu duygusallığını güçlü tekniği ile birleştiren sanatçı, albüm kayıtları ile dünyanın dört bir yanında klasik müzikseverler tarafından büyük beğeniyle takip ediliyor. Madalyalı Ortiz, İstanbul Resitalleri’nin 10. yılını ‘Saf Chopin’ özel resitali ile taçlandırıyor.

www.istanbulresitalleri.com


İstanbul Sanat Grubu ‘B1R’ sergisiyle merhaba diyor

Sanatın sunduğu sonsuz olanakları insan sevgisiyle birleştirmeyi düşleyen İstanbul Sanat Grubu, farklı mesleklerden 54 sanatçısıyla 21-31 Mart tarihleri arasında ‘B1R’  başlıklı karma sergiye imza atıyor. BİR varlığın sembolüdür; varolan her şey ondan olmuştur. ‘Dimdik Sanattayız!’ mottosuyla yol alan grubun bu anlamlı sergisi, Beşiktaş’taki İSG Sanat Merkezi-Goygoy Cafe’de yer alacak. Sanatçılar arasında açılışta BİR kitabını da imzalayacak olan Miryam Şulam, Teri İçin, Suzy Mitrani, Nilgün Sabar, Yüksel Aydın, Azniv Çoban, Cahide Topaloğlu, Erhan Şanal, Nazan Erkmen ve Ayşe Kul gibi isimler bulunmakta. Açılış, 21 Mart akşamı saat 19.00’da sergi mekânında gerçekleşecek ve ardından temalı bir kısa film gösterilecek.

www.istanbulsanatgrubu.com