Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı, Eğitimci, Şair ve Yazar Hasan Topçu bu yıl Türkistan (Kazakistan)’da düzenlenecek Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenine davet edildi.

Çamyolu İlkokulu Müdürlük görevini de yürüten TYB Şube Başkanı Hasan Topçu davet kapsamında 19-23 Aralık tarihleri arasında Kazakistan’a gidecek. Şölene Türk Dünyasından ve diğer ülkelerden Türkçe yazan önemli şair ve yazarlar davet edildi.

 Hasan Topçu Kimdir?

1964 yılında Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Arifağa Köyünde dünyaya gelen Hasan Topçu, orta ve lise öğrenimini Arifiye Öğretmen Lisesi’nde, üniversiteyi Çanakkale Eğitim Yüksekokulu’nda tamamladı. İlk şiir kitabı “Bir Adam Yaşıyor’ la okuyucularının büyük ilgisini gören Topçu’nun yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor. Ekim ayında ‘Melike’ isimli romanını okuyucularıyla buluşturan Hasan Topçu edebiyat dünyasında sevilen bir isim olarak tanınıyor. Çamyolu İlkokulu’nda müdürlük görevini sürdüren Şair ve Yazar Hasan Topçu çocukluk yıllarında başlayan yazma tutkusunu “Yazmak, yaşamaktır, yaşamaya devam ediyorum.” diyerek özetliyor.