Zekeriyaköy’de faaliyet gösteren Demart Studıo’da yetenekli ve yaratıcı kursiyerler, hayal gücü ile sanatı birleştirerek, çamurdan sanat eserleri yaratıyorlar.

Kişisel yetenek ve becerilerin bir avuç çamurla şekil bulduğu Demart Studıo’da, kursiyerler hem yeteneklerini geliştiriyor hem de sergide sunulan eserlerden elde edilen gelir ile kimsesiz çocuklara yardım ederek, sosyal farkındalık yaratıyor.

“ÇAMUR ELLERİMİZDE ŞEKİLLENİYOR”

“Yaklaşık 5 yıldır seramik ile uğraşıyorum” diyen Atölye Sahibi Leyla Özsoysal, “Heykel çalışmaları için ilk dersimi Dubai’de aldım. Ardından İstanbul, Amsterdam ve son olarak Heykeltıraş Yunus Tonkuş’un atölyesinde dersler aldım. Çamur insanın ellerinde şekillenen bir madde. Heykel, düşüncelerin yoğunlaştığı ve tüm benliğiniz ile odaklandığınız bir çalışma sonrası ortaya çıkıyor. Yani ‘Ben çanak yapacağım’ veya ‘Kafe bardağı yapacağım’ diye oturmuyorsunuz. Tamamen içten gelen bir his ile işe başladığınız ve tüm duygularınızı boşalttığınız bir alan” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN BİR KAYNAK YARATMAK İSTİYORUZ”

Özsoysal, “Biz burada çamur ile hem kendimizi keşfediyoruz hem de bu büyülü yolculukta kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bu tarz faaliyetler ile sosyalleşiyoruz. . Biz burada seramik ve torna kursları, Wheel thrown ceramıcs, ceramıc atelıer pottery hizmeti veriyoruz. Burası benim şahsi atölyem ve burayı paylaştığım arkadaşlarım ile elde ettiğimiz ürünleri sene sonunda yaptığımız sergide sunuyoruz. Bu sergilerden elde edilen gelirler de kimsesiz çocuklara bağışlanıyorAçıkçası amacımız hem hobilerimizi geliştirmek hem de topluma sosyal fayda sağlamak. Çocuklar için bir kaynak yaratmak istiyoruz. Bunların yanı sıra bizim amacımız anı yakalamak. Bulunduğumuz anı yaşamak istiyoruz. Yani ne gelecek kaygısı ne de geçmişin üzüntüleri olmasın” ifadelerine kullandı.

“ÇOK GÜZEL ARKADAŞLIKLAR EDİNİYORUZ”

Atölyenin sosyalleşmelerine katkı sağladığını belirten Özsoysal, “Burası bir atölye. Fakat aynı zamanda insanların sosyalleşebildiği bir alan olarak da faaliyet gösteriyor. Kursiyerler buraya gelip arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Kendi evlerindeki sıcaklığı, samimiyeti burada buluyorlar. Atölyemize haftada 1 gün 4 saat geliniyor. Ancak ben asla sınırlama koymuyorum. Arkadaşlara istediği gün istediği zaman atölyemize gelebileceğini söylüyorum. Çünkü burada üzüntümüzü ve sevincimizi de paylaşıyoruz. Bazen hiç çamurla uğraşmıyoruz. Şiir okuyoruz, müzik dinliyoruz, kahve içip sohbet ediyoruz. Ayrıca çok güzel arkadaşlıklar ediniyoruz” diye konuştu.

ÖZSOYSAL’DAN SANAT VURGUSU

Özsoysal, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hayatta çok fazla derine dalmadan o an da kalabilmek çok önemli. Bunu da sanat ile yapabiliriz. Sanat ve sanatsal faaliyetler yaşadığımız an da kalmaya hizmet ediyor. Hangi sanat dalı olursa olsun.”

Zekeriyaköy Mah. Gümüșçüler Sk. No:3 Daire:5 Sarıyer

GSM: 0 533 620 43 90

www.demartstudio.com

SARIYER POSTA