Fındık toplamak için Alaplı'ya Doğu ve Güney Doğu illerinden gelen aralarında Suriyeli ailelerinde bulunduğu mevsimlik fındık işçileri, temiz su bulmanın mutluluğunu yaşıyor. Daha önce çamurlu su içtiklerini belirten fındık işçileri şu anda sağlıklı su içmenin mutluluğunu yaşadıklarını açıkladılar. Belediye itfaiyesi her gün 60 ton su dağıtımı yaptıklarını bildirdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler ile Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen vatandaşlar, ilçeye bağlı Aşağıdağ köyünde kurdukları çadırlarda aileleriyle birlikte kalıyor.

Bir süre önce konakladığı bölgelerde su sıkıntısı çeken mevsimlik fındık işçileri, Alaplı Belediye tarafından konulan içme su tankerleriyle su sıkıntıları giderilirken, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü her gün 500 ailenin kaldığı konaklama bölgelerine itfaiye araçlarıyla yaklaşık 60 ton civarında su taşınıyor.

Şanlıurfa'dan işçi olarak gelen Ömer Balta, yaptığı açıklamada, Geçen yıla oranla bu yıl İlçede fındığın daha fazla olduğunu, yaklaşık 150 kişiyle Aşağıdağ Köyüne geldiklerini söyledi.

Geldiğimiz günlerde içme su sıkıntısı çektiklerini ifade eden Balta, " 7 aydır gurbetten uzakta ekmek parası peşindeyiz. Türkiye'nin dört bir tarafına işçi olarak gidiyoruz. Ağustos ayında da Alaplı'ya fındık toplamaya geliyoruz. Konaklama bölgelerinde sıkıntılar çekiyoruz. Özelikle içme su sıkıntımız vardı. Burada çamurlu su içiyorduk. Allah Razı Olsun Alaplı Belediyesi bize her gün temiz su içiriyorlar. Bizimle ilgileniyorlar." diye konuştu.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın'da, Her dönem olduğu gibi bu dönemde mevsimlik fındık işçilerimiz ekmek parası kazanmak için İlçemize geldiğini belirterek, "Dağ Köyünde çadırlarda kalan işçilerimizin içme su orunu vardı. Bizden su talebinde bulundular. Belediye Başkanımızın talimatıyla konaklama alanına 2 adet büyük su tankeri kurduk. Sürekli rutin olarak kontrol ediyoruz. Belediyemize ait temiz şebeke suyunda bu depoları her gün dolduruyoruz. Tek isteğimiz buradaki küçük çocukların ve ailelerin mağdur olmaması." dedi.