ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Camın Sanatı AKM’de sergilendi

Camın Sanatı AKM’de sergilendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Camın Sanatı AKM’de sergilendi

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ege-Art Sanat Günleri bu yıl sekizinci kez sanatseverlerle buluşuyor. “İzdüşüm” temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “Cam Sergisi Sohbetleri” gerçekleştirildi.

Sergi sahibi Tülin Yiğit Akgül, “17 yıldır cam yapıyorum. Glasst isminde bir atölyem var. Türkiye’de bir sanatçı tarafından kurulmuş ilk sıcak cam stüdyosu. 200-250 metrekare içerisinde bir galerimiz, bir sıcak cam üretim potalarımızın olduğu atölyemiz ve bir tasarım ofisimiz var. Burada yaklaşık 6 yıldır sadece artistik ve mimari işler yapıyoruz. Misyonumuzda camın güncel sanatta ve tasarımda yerinin yükselmesini sağlamak. Yaklaşık 12 teknik kullanıyoruz’’ diye konuştu. 

Akgül, “İki sene öncesinde de EgeArt bünyesinde kişisel sergim vardı. Beş parçalık bir cam enstalasyonu yaptık. EgeArt’a genelde bu tür küçük sergiler halinde katıldık. Ayrıca yine ‘Cam Ocağı Ege’de’  isimli büyük bir sergiyle katıldık. EgeArt’ta sergi hazırlamamızı istediklerinde sanatına inandığım daha çok genç arkadaşlarımdan bir seçki oluşturmaya çalıştım. Çünkü genel olarak yabancı sanatçıları onurlandırmak ve ağırlamak üzere olan düzeni birazcık bozmak istiyoruz. Çünkü bizde çok yetenekli sanatçılar var ve bunların öne çıkması için bu platformlar daha değerli. Bizim içimizdeki sanatçıları ön plana çıkarmak için böyle sergileri kullanıyoruz. Bazen de ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Sergide Tülin Yiğit Akgül, Gülin Algül, Agah Barış Can Aksakal, İlker Yaman gibi sanatçıların cam eserleri sergilendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı'da tiyatro günleri
Sonraki Haber Sarıca: Kupanın en kuvvetli takımlarından birisiyiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?