Camiler cumaya hazırlanıyor

Camiler cumaya hazırlanıyor
Cuma namazı hangi camilerde kılınacak?

Covid-19 tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camiler cuma günü açılışa hazırlanıyor. Edirne Belediyesi, kentteki tüm camilerde dezenfekte çalışması başlattı.

Covid-19 salgını kapsamında 16 Mart tarihinden itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile 29 Mayıs Cuma gününden itibaren, belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıkladı. Bu kararın ardından Edirne Belediyesi, merkez ve merkeze bağlı köylerdeki camilerde dezenfekte çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri çalışmalarına UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Selimiye Camii'nde başladı. Cuma namazının kılınacağı camiler arasında yer alan Selimiye Camii ekipler tarafından dezenfekte edildi, caminin bahçesi temizlendi ve sosyal mesafenin korunması için bantlar çekildi.

Cuma namazının kılınacağı köy ve merkez camileri müftülük tarafından belirlendi. Cuma namazının kılınacağı camiler: II.Beyazıt Camii, Beylerbeyi Camii, Darülhadis Camii, Fatih Camii, Gazimihal Camii, Hacı İlbey Camii, Hacılarezanı Camii, Hasan Sezai Dergahı Camii, Hoca Ahmet Yesevi Camii, Mevlana Camii, Kapıkule Fatih Sultan Camii, Karaağaç Yeni Camii, Lalaşahinpaşa Camii, Lari Çelebi Camii, Muradiye Camii, Sanayi Camii, Selimiye Camii, Sitti Sultan Camii, Süle Çelebi Camii, Şeyh Çelebi Camii, Trakya Üniversitesi Mescidi, Tarım Açık Cezaevi Camii, Taşlık Camii, Üçşerefeli Camii, Yavuz Selim Camii, Yeşilce Camii, Yıldırı Beyazıt Camii.

Edirne halkından kurallara dikkat etmelerini isteyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Halkımızdan isteğimiz sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları, ellerini yıkamaları ve kalabalık ortamlarda çok fazla kalmamaları. Bunlara dikkat edelim ki dünyaya örnek olan pandemi mücadelemizi sürdürebilelim." dedi.