KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Cami ve misafirhane talebi!

Geçtiğimiz günler, 2017 yatırım programına alındığı ve 2019 yılında tamamlanmasının planlandığı belirtilen Hastane Kampus Projesinde, cami ve misafirhane yapılarının da yer alması istendi. Bu talebin gerekçesi ise şöyle sıralandı;

Cami ve misafirhane talebi!
22 OCAK 2017 PAZAR 20:37
0
2510
1
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Fatma Gündoğdu, 2017 yılı yatırım programına alınan yeni hastane inşaatıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınması, yeni hastanelerin 2017 yılı yatırım programına alınması ile ‘Hastane Kampus Projesi'nin hayata geçecek olmasının büyük sevinçle karşılandığını belirten Gündoğdu, “Eski hizmet binasının yıkılarak 100 yataklı yeni hastane ve yanına da 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 2017 yatırım programına alınması ve ‘Hastane Kampus Projesi'nin 2019 yılında tamamlanacak olması vatandaşlarda büyük sevinçle karşılandı.” dedi.

‘Hastane Kampus Projesi'nin çok önemli olduğunu ifade eden Gündoğdu, projenin 2019 yılında tamamlanmasıyla birlikte halkının ikinci basamak sağlık bina ihtiyacının uzun yıllar karşılanacağını söyledi.

“CAMİ VE MİSAFİRHANE İÇİN BOŞ ALAN TESPİT EDİLMELİ”

Projede cami ve misafirhanenin de yer alması gerektiğini belirten Gündoğdu, “Belediyemizce tespit edilecek olan boş bir alana diğer birçok ilde olduğu gibi cami ve misafirhane yapılmasıyla halkımız böylece dini ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek.” dedi.

Gündoğdu, “250 yataklı hastanenin yanına 100 yataklı hastanenin yapılması ve hastane yatak kapasitesinin 350'ye çıkması, yine devlet hastanesinin yanına 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşa edilmesi ve şehir dışında bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bu alana gelmesi ile 2019 yılında bu alan tam anlamıyla bir hastane kampus olacak, vatandaşlarımız sağlık alanındaki fiziki yapı bakımından uzun yıllar sıkıntı yaşamayacaktır. Bu konuda emeği geçen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Sayın Enver Fehmioğlu'na, İl Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'e ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine buradan tekrar teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇLAR ARASINDADIR”

Ilçe ve köylerden hastaneye gelen vatandaşların kalacak yer bulmakta güçlük çektiğini belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Ücra ilçe, belde ve köy ve mezralarda ikamet edip, bir vesile ile hastaneye uğrayan vatandaşlarımız, misafirhane olmadığı için ya tanıdıklarında kalmakta, ya hastane köşelerinde dinlenmeye çalışmakta veya mecburen otellerde kalmakta, dini vecibelerini yerine getirmeleri çok zahmetli olmaktadır. Bir vesile ile hastaneye gelen ve gece kalması mecburi olan hasta, hasta yakını ya da ziyaretçilerin gece konaklayabileceği bir misafirhane ile dini hassasiyeti ön planda olan vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirebileceği, kadın – erkek rahat bir şekilde abdest alıp, namaz kılabileceği, kısa süreliğine de olsa dinlenebileceği ve cami, misafirhane, kütüphane, lokanta ve çay ocağının birlikte olduğu cami ve misafirhane projesi vatandaşlarımızın ihtiyaçları arasındadır. Vatandaşlarımız adına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'dan, Milletvekilimiz Sayın Enver Fehmioğlu'ndan, İl Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'den ve Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'den ‘Hastane Kampus' yanında cami v misafirhane yapılmasını talep ediyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
niko gönülacar (@Misafir_20160)
23 Ocak 2017 Pazartesi 11:16
Sağlık la ilgili fiziki alt yapının iyileştirilmesi... Yeni binaların yapılması,araç ve gereçlerin modern hale getirilmesi...yatak kalitesinin geliştirilmesi....talepe cevap verilmesi...kaliteli doktor ve ara elemanların olması...bunların hepsi olmalıdır.Kaliteli hizmet olmalıdır.Ancak sağlık hizmeti parasız olmalıdır aynı zamanda.Oysa en pahalı şey.İbadet ise kul ile allah arasında olan bir eylem.Fiziki mekanlara ihtiyaç duymaz.Gönül birliğidir.Bu eylem çölde de olabilir.Evde de olabilir.Sokakta da olabilir.Şahşalı mekanlara ihtiyaç yok.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın