REKLAMI GEÇ

Çameli’de eko turizm başladı

Çameli’de eko turizm başladı

Çameli Eko Turizm Altyapı Geliştirme Projesi Tanıtım Toplantısı yapıldı. Çameli Eko Turizm evleri ve dinlenme tesislerinin inşa edileceğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Arslan, proje kapsamında, 10 taş ev,1 ön büro ofisi, 1 restoran ve cafe, 1 hamam,1 sauna, 1 güzellik merkezi (Spa) bir de açılıp kapanabilir yüzme havuzunun yapılacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 16:32

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Çameli Belediyesi, Çameli Kaymakamlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi start aldı.

Çameli Belediye konferans salonunda gerçekleştiren tanıtım toplantısına, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Garnizon Komutanı Mehmet Dikbakan, Çameli Milli İlçe Eğitim Müdürü Murat Uzun, Orman İşletme Müdürü Mustafa Demirbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Karadeniz, Prf. Dr. Ali Koçlu, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile turizmciler katıldı.

Eko Turizm Projesi ile ilgili bilgi veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizm olanaklarının ulaşabilirliğinin ve çekiciliğinin alt yapı çalışmaları yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine katkısının attırılması sağlanacaktır. Çameli’ye eko turizmi kazandırmak ve Çameli’yi tüm Dünya’ya tanıtmaktır. Çameli eko turizm evleri ve dinlenme tesisleri inşa ederek Çameli’yi tanıtmak ve ilçeyi alternatif spor, macera ve doğa turizmi için gelen fakat konaklama imkanı bulmayan yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sağlamaktır. Kurulacak olan turistik tesiste yaratılacak yeni iş olanakları sayesinde istihdamı attırarak bölgenin ve Çameli’nin gelişimi sağlamaktır” dedi.

Çameli Eko Turizm Evleri ve dinlenme tesislerinde konaklama ve ulaşım imkanı sağlanacağını belirten Başkan Arslan, “Çameli Eko Turizm Projesi kapsamında, tam donanımlı 10 adet taş ev, ön büro ofisi, hamam, sauna, SPA merkezi, açılıp kapanabilen yüzme havuzu inşa edilecek” dedi.

Tesislerde 25 kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Arslan, “Çameli Eko Turizm Altyapı Geliştirme Projesi ile ‘Karbon Ayak İzi’ çalışması yaparak ilçemizin doğal havasını, temizliğini tüm dünyaya göstermektir. Her yıl bu karbon ayak izi çalışmasını düzenli olarak yaparak bu süreçte havamızın daha temiz kalmasını sağlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı